Lohenrenkaan SM-Karsinta 3-4.5



Lohenrengas


Kevätkauden ensimmäinen karsinta on takana ja mukavasti kisa tulosten valossa menikin. Homma lähti liikkeelle kun Niemisen Saku kurvasi minut kyytiin kotoa perjantaina ja automatkalla kävimme läpi edellisvuosien kisoja ja punoimme juonia tulevaan koitokseen, olipa mukava taas ajella kohti jo klassikkokisaksi muodostunutta Lohenrengasta jossa puitteet kaikilta osilta toimii aina ensiluokkaisesti.



Saavuttuamme perille tuttuja kisakumppaneita oli taas mukava nähdä ja todeta kilpailusta tulevan jälleen erittäin kovatasoinen. Teimme vielä perukkeet kuntoon ja sitten unten maille. Aamupala majoituksen puolesta lisäsi tänä vuonna majoituksen tasoa entisestään. Arvonta toi lapun aivan samalla rotaatiolla joka minulla oli viime vuonna ja aloitus tapahtui Kivijärveltä poolilta 4.



Ensimmäisellä poolilla kaikki sujui hienosti ilman säätöä, tuloksena paperille mukavat 4 kalaa, paria kalaa enemmänkin tarjottiin mutta toinen veti piuhat poikki pohjahakoihin ja toinen karkuun hypyssä. Seuraavaksi kalastus Pömpiäisen poolilla 6. Pömpiäinen on ollut itselle aina hyvä lampi mutta nyt en saanut pistoakaan koko poolin aikana. Jakson viimeinen kalastus Kivijärven pooli 2 tuo pooli on itselle ehkä kaikkein mieluisin eikä se pettänyt nytkään, ekaksi tuli komea 42 siika ja parin karkuutuksen jälkeen vielä yksi kirre korttiin, jaksovoitto 6 kalalla. Illaksi Uudelle järvelle josta kalaa sieltäkin oli tullut mukavasti, vaan kovin oli hiljentynyt syönti, onneksi kuitenkin sain poolilta 5 melko nopeasti kalan ja blankot oli vältetty joka jo tässä vaiheessa kisaa oli tietynlainen helpotus, sain vielä poolilta 1 kalan aivan rantapenkasta, jaksosijotus 2 ja toisena olin myös ekan kalastuspäivän jälkeen, joten lähtökohdat toiseen päivään oli mainiot.



Illalla oli vuorossa saunomista ja mukavaa tarinanheittoa makkaranpaiston yhteydessä, uni maistui tiukan kisapäivän jälkeen. Aamulla aloitus taas Uudelta lammelta, luvassa oli taatusti vaikeaa kalastusta kylmän yön ja eilisten koukutusten jäljiltä.



Arvio piti paikkansa ja kalat oli todella nirsolla otilla, aamujaksolta tuli ainostaan 5 kalaa yhteensä C ja D ryhmälle, itselle näistä 2 kpl joten jaksosta tuli oman kisan ehdottomasti paras suoritus. 2 kalalla jaksovoitto, toinen näistä pienellä nymfillä, siikoja yritin mutta killekin kelpas ;) Nyt alkoi olla jo ns. maalipaikka...4 pisteellä kolmen jakson jälkeen olin sijalla 2, piste silti vielä kärjestä.



Selvää oli jos saisin kalan viimeiseltä jaksolta se riittäisi vähintäänkin mainioon sijoitukseen. Vikaksi jaksoksi vielä Kivijärvi/Pömpiäinen ja aloitus poolilta 1, ennakkoon tämä oli ehkä huonoin pooli minulle mutta nyt onni näytti kääntyvän, melkein heti kala kiinni, mutta valitettavasti tämä karkuun muutaman potkun jälkeen, noissa tilanteissa tulee aina mieleen että siinäkö se sit oli, onneksi ei ollut ja pian vapa taipui taas, tällä kertaa kala joutui mitattavaksi ja helpotus oli suuri. Kala oli todellakin tärkeä saada haaviin sillä muuta kalaa en saanut enää ylös.



Yhdet piuhat vielä poikki ja yksi karkuutus. Sitten vaan jännittämään mihin tuo riittää, lopulta se riitti hieman yllättäinkin voittoon ja fiilikset nousi korkealle. Sakukin kalasti hienosti itsensä kolmanneksi ja Länsirannikolle lähti samassa autossa kaksi mitalia! Kalastelin Fast ja Slow Interillä, ongin ehkä hieman pienemmillä perhoilla kun muut keskimäärin, tavoitteena ensisijaisesti välttää blänkit varsinkin toisena päivänä ja hyvin suunnitelma onnistuikin. Itsellä oli myös tavoitteena kisassa säätämisen minimointi jotta perhot olisivat vedesssä kalastamassa eikä puussa, vavan ympärillä tai pohjassa, myös tässä onnistuin tavoitteen mukaan. Todettakoon vielä kisasta sen verran että siitä sopii ottaa kyllä mallia mihin tahansa, kaikki tuossa kisassa on hiotunut erittäin laadukkaaksi vuosien varrella.



Lammilla on isot vaihtelevat poolit, majoitus ja ruokailut toimivat todella hienosti joten kilpailija saa keskittyä kisaamiseen täysillä, hieno kilpailu joka kelpaisi jopa kansainväliselle tasolle bank-kilpailuna.






1. Kalle Auramaa
2. Juho Strandman
3. Saku Nieminen



By: EFFC Team -Kalle-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MM-joukkueen toukokuun 2023 perhokalastuskurssit Helsingin Vanhankaupunginkoskella ”VKK:lla"

Hanak Competition -koukut – maajoukkueen suosimia koukkumalleja

Naisten perhomaajoukkueen perhokalastuskurssi 14.6.2023 Viinikanjoella Parkanossa