Perhokalastuskurssit
Ruoto Oy ja VanhankaupunginkoskiFly Fishing Team Finlandin pääyhteistyökumppanin Ruoto Oy:n kanssa suoritettavat perhokalastuskurssit Vanhankaupunginkoskella ovat olleet menestyksellisiä. Maajoukkue on nyt pitänyt kursseja 2 kpl. Ensimmäisellä kurssilla vetäjänä toimi EM-joukkueen Atte Valkama, sekä Ruoto Oy:n Joonas Oksanen.

Kurssille myytiin 10 paikkaa, mutta meidän yllätykseksi paikalla olikin 14henkeä. Sehän ei meitä haitannut lainkaan vaan olimme ennemminkin kiitollisia kurssia kohtaa syntyneestä mielenkiinnosta ja uusien perhokalastajien halusta oppia.


Muutama sana Aten omin sanoin:

"Kurssista jäi hyvä mieli. Opastettavat olivat erittäin mielenkiinnolla mukana, kuuntelivat tarkkaan ja rennossa ilmapiirissä sateisestakin päivästä tuli mukava. Kävimme läpi heitot, tekniikat, perhot, välineet, solmut, sekä selostuksen kera näytin vielä joella tekniikat läpi. Kaikki taisivat saada kalaa ja itsekkin tekniikoita näyttäessä tarkemmin halukkaille sain muutaman kalan, joka loi uskoa myös muihin nihkeän alun jälkeen ja uskoa tekniikoihin sekä oletettaviin kalojen paikkoihi. Ikäjakauma oli pojasta aina aikuiseen mieheen ja mieliksemme myös kauniimman osapuolen kalastajia oli mukana oppimassa. Hieno päivä, mukavia ihmisiä ja tapahtumia. Kiitos kaikille mukana olleille ja mukava oli saada päivän päätteeksi hienoa palautetta, antaa tsemppiä myös itselle tälläinen toiminta"


Seuraavan kurssin suoritti Vanhankaupunginkoskella EM-joukkueen Kalle Auramaa, sekä MM-joukkueen Jani Huhtaniska. Kurssi oli onnistunut ja miesten mukaan kaikki meni hienosti.Kallen sanat kurssista:


"Ruodon kurssi Vanhankaupunginkoskella on takana ja se sujui ainakin minun ja Janin mielestä hyvin, kurssilaisia oli 8 kpl ikäjakauma pojista vaariin…

Kalojakin saatiin, lähinnä särkikaloja. Kieltämättä sai itsellekin hienon fiiliksen kun 10 v. pojalle tarttuu siiman päähän oikein larvastettuna 200g vimpa, sitä aitoa intoa ja tärinää ”mulla on kala kiinni” oli hieno olla seuraamassa … taisi perhokalastuskärpänen purasta ainakin nuorempia pahasti.

Jani kiskas kurssin lopuks komean tantun näytille

Ei muuta kuin seuraavat opaskeikoille, hauskaa hommaa"
Sekä Janin mietteet:


Tervehdys kaikille

"Kurssi meni hienosti ja osallistujat vaikuttivat olevan innoissaan. Esiteltiin eri perhokalastusmuotoja Kallen kanssa ja kerrottiin rannalla, mitä joessa tapahtui toisen kalastaessa. Kuumia vinkkejä jaettiin ja pistettiin oppilaat kalastamaan parhaita paikkoja. Solmut käytiin läpi, sekä kaikki tarpeellinen ja kerrottiin missä kalat lymyilee milloinkin.

Ainoastaan vanhempi herra harmitteli, kun päästin mertsarin takaisin. Että ois ollut hyvä ruokakala. Toivottavasti vanhemman väen valistus puri myös"


By: Fly Fishing Team Finland

Fly Fishing Team Finland

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram