Yhteistyökumppani esittelyssä: Pohjanheimo Oy ja Mikko Hautanen




Jo useana vuotena perhokalastusmaajoukkueen yhteistyökumppanina toiminut Pohjanheimo Oy on vuonna 1939 perustettu miesten laatupukeutumiseen erikoistunut liike.

Vuonna 2013 Pohjanheimon Tampereen liike koki täydellisen uudistumisen uusien suurempien liiketilojen ja valtavasti kasvaneen tarjonnan suhteen.

Pohjanheimon tuotevalikoiman pääpainona ovat miesten puvut, mutta liikkeestä löytyy toki kaikkea mitä, miesten siistimpi pukeutuminen vaatii, aina kengistä päällysvaatteisiin ja laukkuihin. Pohjanheimon tuotemerkkejä ovat Armani, Corneliani, Canali, Sand, Tiger of Sweden, Oscar Jacobson, Cavaliere, Stenströms, YSL, Amanda Christensen sekä muutamat muut pienemmät edustukset.

Vuonna 2015 Pohjanheimo avasi toisen liikkeen Jyväskylään, joka toimii samalla periaatteella kuin Tampereen liike, joskin hieman pienemmässä mittakaavassa. Pohjanheimon peruskivet ovat korkea laatu, ammattitaitoinen palvelu sekä erittäin laaja kokovalikoima. Yritys on saavuttanut muutamassa vuodessa erittäin merkittävän aseman alalla, tänä vuonna mm. Kauppalehti palkitsi Pohjanheimon vuoden menestyjäyrityksenä.

Pohjanheimon kauppias Mikko Hautanen on lievästi sanottuna intohimoinen perhokalastaja, siitä syystä Pohjanheimo onkin vaatettanut jo vuosien ajan Suomen perhokalastusmaajoukkuetta ja toimii myös joukkueen virallisena sponsorina.

Koska perhokalastus on erittäin tärkeä osa kauppiaan elämää, on myös Pohjaheimon liikkeen sisustamisessa otettu perhokalastus huomioon, vaikkei se varsinaisesti yrityksen toimialaan kuulukaan. Tampereen liikkeen seinillä on kymmeniä tauluja sekä kalatrofeita muistuttamassa intohimosta. Jos siis toinen kalastaja liikkeeseen tulee, ottaa hän lähes poikkeuksetta asian puheeksi ja yhteinen sävel löytyy välittömästi. Mainitse siis kalastusharrastuksestasi kun tulet poikkeamaan Pohjanheimossa, kauppias katsoo ”kalavelihinnan" tuotteesta kuin tuotteesta!


Mikko Hautanen

Mikko ja jättiläismäinen perholla pyydetty tarpooni
Annetaan vielä lopuksi kauppias Mikko Hautasen kertoa omin sanoin intohimoisesta perhokalastusharrastuksestaan:

Olen Mikko Hautanen, 40-vuotias hc-perhokalastaja. Aloitin perhokalastuksen yli 20 vuotta sitten perinteisesti Suomen koskilla. Vuosien aikana kaikki Keski-Suomen kosket tulivat enemmän kuin tutuiksi. Tämän jälkeen alkoi idän valloitus ja usean vuoden ajan kävin Kuolan joilla taimenta ja lohta kalastamassa.

Taimenreissujen jälkeen vuoroon tuli Kanada ja sen upeat Tyynenmeren lohilajit. 2000-luvun alussa Varzinalla ollessani tutustuin Vainion Mikaan, joka oli juuri ollut lämpöisillä vesillä ja hehkutti kokemaansa. Aluksi ihmettelin koko touhua, mutta päätin kokeilla ja varasin ensimmäisen SW-matkani Belizeen. Onnistuin heti ensiyrittämällä saamaan yhden arvostetuimmista SW lajeista, Permitin ja se olikin sitten menoa, josta paluuta ei ole ollut eikä tule.

Viimeiset toistakymmentä vuotta olen muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kalastellut ainoastaan salttikaloja niin Karibialla, Tyynellämerellä kuin Intian Valtamerelläkin. Jostain syystä salttikalastus on toiminut kohdallani hieman keskivertoa paremmin :)

Lukemattomia kaloja, suuria kaloja ja TODELLA suuria kaloja on vuosien varrella vapani päässä ollut ja jos luoja suo, niin homma jatkuu koko loppuelämän. Kaikkiahan aina kiinnostaa millaisia ne parhaat saaliit ovat olleet, joten tässä muutama omasta mielestäni merkittävin kalani.

1. Sinimarliini n. 275 paunaa Tyyneltämereltä. 200km Costa Rican rannikolta avomerelle.
2. Tarpooni 210-220 paunaa Väli Amerikasta. Kala on epävirallisesti suurin perholla pyydetty Tarpooni.
3. Permit n. 38 paunaa Kuubasta. Erittäin haastava kala ja tämän kokoinen jo todella harvinainen.
4. Sailfish n. 125 paunaa Tyyneltämereltä. Maailman nopein kala on siiman päässä ihan kiva :)
5. 130 paunan migratorytarpooni Floridasta, mikä oli kyseisen vuoden todennäköisesti ensimmäin migratory-kala Key Westin vesiltä.
6. Giant trevallyt Intian Valtamereltä. Tämä kala on todellinen Flätsien pahapoika.
7. Kuningaslohi n.20 kg Kanadasta. Upea kala hienoista maisemista, vaikkei nopeutensa jo voimansa puolesta ole verratavissa suolaisten vesien serkkuihinsa.
8. Steelhead n. 80cm Pieneltä kirkkaalta vuoristojoelta Kanadasta.
9. Taimen 72 cm, 4560g Varzinalta. Aikoinaan suurin unelmani oli rikkoa 70 cm raja, sen toteuduttua yksi unelma oli saavutettu.
10. Noin 2,5 metrinen nurse shark (hai), joka oli vain jotenkin niin koominen tapahtuma kaiken kaikkiaan!
11. Keittiön pöydän kokoinen rausku, joka menee edellisen kanssa samaan kategoriaan.

Mikko ja kookas perholla pyydetty purjekala

Mikko väsyttää raivoavaa sinimarliinia
Tätä kirjoittaessa Mikon seuraavaan reissuun on aikaa 20 päivää ja suuntana on taas vaihteeksi Väli-Amerikka ja valtavat tarpoonit.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MM-joukkueen toukokuun 2023 perhokalastuskurssit Helsingin Vanhankaupunginkoskella ”VKK:lla"

Hanak Competition -koukut – maajoukkueen suosimia koukkumalleja

Naisten perhomaajoukkueen perhokalastuskurssi 14.6.2023 Viinikanjoella Parkanossa