Perhokalastuksen naisten EM-joukkue: Aino Hynnä


Aino Hynnä, Helsinki
Kokemäen Kalakerho

Metsän keskellä varttunut Aino perusti lapsuudessaan veljensä ja kaverinsa kanssa kolmen hengen Kauvatsan kalakerhon. Vedeneläjien pyydystämisestä tuli nopeasti intohimo ja haaveissa siinsi pohjoisen jalokalajahdit. Kun Ainon täti osti perhovavan, siirtyi se ensin veljen käteen, jonka jälkeen myös loput kalakerholaiset vaihtoivat kalastuslajeista kiintoisimpaan. 

"Ensimmäisen virvelini hankin kolmannella luokalla saamani stipendin shekillä. Perhovavan kanssa kävi samantapaisesti. Olin biologian kurssilla Seilin saaressa. Maissa käydessäni ostin arvan ja voitin muutaman satasen. Sitten välähti – suuntaisin suorinta tietä perhovapakauppaan kotiin päästyäni."

Eläväinen Aino fokusoituu tunneiksi kisatessaan oveluudesta eväkkäitä vastaan. Täydellisimpänä kalastuskokemuksina Aino pitää erähenkisiä kalamatkoja, joissa ottipaikat löytyvät lihasvoimin, eikä paikalla ole muita kädellisiä omien reissukavereiden lisäksi. Luonnon monipuolinen tarkkailu kuuluu olennaisena osana Ainon kalastuskokemukseen ja naisen pää kääntyilee kuin pöllön konsanaan ympäristön tapahtumia seuratessa. 

Helsinkiläistynyt kalastajatar on osallistunut jokaisiin naisten SM-kilpailuihin, joissa kiehtovat kalastuksen ja kilpailuhenkisyyden kombinaatio. Mieleenpainuvin koukunpuraisija Ainolla on ollut puolen metrin paremmalle puolelle yltänyt harjus. Perhokalastuksen lisäksi Ainon suosikkipuuhia ovat pallopelit, joiden parissa nainen poukkoilee monipuolisesti vapaa-aikansa. 

Naisten perhokalastuksen SM-kilpailuissa Ainon sijoitukset ovat olleet 3. sija 2015, 4. sija 2014, 2. sija 2012.


-EFFC 2016- Aino & Maria  
Kuva: Marianne Kumlander
 

MariaT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram