EM-joukkueen jäsen esittelyssä: Santeri KinnunenSeura: Espoon Kilpaperhokalastajat ry
Syntymävuosi: 1982
Aloitti perhokalastuksen: 1994
Kilpaillut vuodesta: 1999
SM-finaalit: 2001, 2003, 2006, 2009, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015
SM-mitalit: Joukkue-SM: hopeaa 2005, Kelluntarengas-SM: kultaa 2006 ja pronssia 2005. Lisäksi perhonsidonnan SM kultaa 2003.

Helsingistä kotoisin oleva Santeri on harrastanut kalastusta monipuolisesti koko ikänsä. Perhokalastuksen lisäksi tutuiksi ovat tulleet niin heittokalastus, vetouistelu, täkyonginta kuin sukelluskalastuskin.

Perhokalastus puraisi Santeria n. 12-vuotiaana ja kovan ruinauksen jälkeen syntymäpäivälahjapaketista löytyi ensimmäinen perhokalastussetti. Santeri aloitti perhokalastuksen liittymällä Espoon Perhokalastajiin heti välineet saatuaan ja on edelleen seuran jäsen.

Santulle kertyy eniten kalakeikkoja Vantaanjoen "kotikoskille", lähinnä Vanhankaupunginkoskelle. Myös merikalastus on ollut viime vuosina lähellä miehen sydäntä. Merellä Santeri kalastaa Suomenlahden ulapoilla ja lahdilla meritaimenen sekä hauen perässä. Kalamatkojen myötä suosikeiksi ovat nousseet myös erilaiset suolaisen veden kalat barracudista tarponeihin.

Kilpailuihin Santeri on osallistunut vuodesta 1999. Muutaman vuoden kisatauon jälkeen Santtu nousi EM-joukkueeseen kolmen peräkkäisen tasaisen finaalisuorituksen myötä 2014 SM-finaalien jälkeen.

Santerille on kertynyt vuosien varrella kokemusta ja näkemystä erilaisista kalastustekniikoista ja tasainen eri tekniikoiden tunteminen sekä käyttö kisoissa ovatkin hänen vahvuuksiaan. Viimeaikaisena kehityskohteena on kuulemma ollut keskittyminen erilaisiin järviperhokalastustekniikoihin.

Kisoista opittuja tekniikoita Santtu on päässyt parhaiten hyödyntämään mm. Keski-Suomen koskille suuntautuneilla reissuilla ja laajemmin silloin, kun kala on todella huonolla otilla.

Santerin ennakko-odotukset Italian kisojen suhteen ovat todella positiiviset. Tosin pärjääminen huippumaiden omilla kotivesillä tulee olemaan kovan työn takana..

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanak Competition -koukut – maajoukkueen suosimia koukkumalleja

MM-joukkueen järjestämä perhokalastuskurssi Kuusaankoskella 19.8.2022

Perhomaajoukkueen toukokuun 2022 perhokalastuskurssit Helsingin Vanhankaupunginkoskella ”VKK:lla"