Naisten EM-joukkueen kevätkuulumisia


Kevät alkaa olla käsillä ja naisten joukkue on kerennyt liotella siimojaan jo useaan otteeseen ympäri Suomea. SM-karsintakisoja on tällä hetkellä lähes joka viikonlopuksi ja vapaa-ajallakin kalastetaan mitä keretään. Tässä tunnelmia muutamasta joukkueen reissusta.
 

Viinikanjoki 10.4.16

Osa naisten joukkueesta lähti perhomessuviikonloppuna Parkanoon Viinikanjoelle katsastamaan kalamestoja ja testailemaan erilaisia nymfauskamoja. Päivä alkoi erittäin aurinkoisissa ja mukavissa merkeissä, kun Parkanon Urheilukalastajat ry:stä (PUK) oli meitä toivottamassa lämpimästi tervetulleeksi  Timo Ojalainen, Jari Pihlajamäki, Janne Keskinen ja Kari Kallioharju. PUK oli järjestänyt meille Lehtiskosken rantaan aivan mielettömät tarjoilut. Siinä pullan ja makkaran syönnin lomassa jutusteltiin sitten mukavia ja harmiteltiin joen kovaa juoksutusta, joka oli tietenkin alkanut juuri edeltävänä yönä. Vesi oli ajankohdasta johtuen muutenkin korkealla ja nyt se oli siis todella korkealla. Pysyi sentään vielä kohtuullisesti rantojen välissä :D


Aamupalaa aurinkoisella Lehtiskoskella.


Paikallislehti Ylä-Satakunnan toimittaja Raija Haapala kirjoitteli jutustelun ohessa joukkueestamme juttua ja kerrankin lehtijutussa olivat kaikki kalastukseen liittyvät asiat kohdallaan. Huomasi kyllä että Raija on itsekin innokas kalastaja. Raijan kanssa keskusteltiin muun muassa Viinikanjoella 1.4.2016 alkaneesta taimenen täysrauhoituksesta. Tästä peukut Parkanon Urheilukalastajille!
 

Ainolla ja Päivillä vapatestaukset meneillään.
 

Visionin naisten joukkueelle lahjoittamat kahluuvarusteet pääsivät Viinikanjoella tulikokeeseen, ja hyytävä vesi pysyikin sillä puolella kahluuhousuja kun sen kuuluukin. Paitsi tietenkin Ainolla, joka oli liikenteessä vanhoilla paikatuilla kahlareillaan. Noilla veden lämmöillä kylmä tuli kyllä todella nopeasti. Onneksi oli Ursuitin softshellit välikerroksena, niin joessa pystyi edes jonkin aikaa testailemaan varusteita. Testipäivän lopputulemana joukkueelta lähti tilaukset sekä Ikonille, että Sandro Soldarinille. Kiitokset vielä Ikonin Mikko Räsäselle testikamojen lainaamisesta ja isoimmat kiitokset Parkanon Urheilukalastajille erinomaisesta päivästä!




Merikarvianjoen avajaiset 23.-24.4.16

Kaksipäiväiset avajaiset alkoivat lauantaina julkkisten kalakisalla.  Päivi Kultanen-Mäkinen oli saanut kutsun kisaan Ojamon veljeksiltä, jotka Päivi tuntee jo vuosien takaa. Kisa käytiin kovasti tulvivan Holmankosken alueella ja kisaan kuului kaksi 1.5 tunnin jaksoa. Kisa oli rento ja sujui reilun  pelin hengessä, vaikka  hyväntahtoisia vinoilujakin  kaiuttimista kuultiin, kiitos Hissun ja Korpelan. Tapahtuman juontaja pyöräili hiki hatussa joen molempien puolien välillä kisailijoita haastatellen. Kisa oli aika vähäkalainen ja viime sekuntien taimenella voiton nappasi Jari Tuiskunen.

Tulviva Holmankoski.


Sunnuntaina avajaisten ohjelmaan kuului huutokauppa, jonka  Hissu ja Korpela vetivät.  Päivikin teki elämänsä ensimmäisen huutokauppahuudon, koska huutokaupan tuotot menivät Merikarvianjoen kunnostukseen. Toinen päivän päätapahtuma oli nuorten kalakisa.  Sen voitti Oliver Ojamo.  Olli Ojamo piti kisailijapojille  isällisen puheen. Hän muistutti nuoria poikia siitä, että kun he harrastavat kalastusta, he tulevat löytämään  itselleen  hyvän vaimon, saavat perheen  ja  työpaikan. Melkoinen optio noin 6-10 -vuotiaille pojille.  Hän kehotti myös poikia houkuttelemaan kavereitaankin joelle kalastuksen pariin. 

 
Korpela, Päivi, Hissu ja Kenraali Pancho Merikarvialla leppoisissa tunnelmissa.

 
SM-Karsinnat 2016

Kisakauden ovat naisten joukkueesta avanneet jo Maija, Kanerva ja Maria. Takana ovat Sulalammen, Karjaanjoen ja Lohenrenkaan karsinnat. Karsinnoista on toistaiseksi jäänyt käteen lähinnä kokemusta ja miettimisen aiheita. Kisarutiinin hankkiminen on tärkeää ennen syksyn EM-reissua ja onneksi karsintoja on vielä rutkasti edessä.


-EFFC 2016- Päivi & Maria                      
Kuvat: Hannele Kiviniemi, Päivi ja Maria

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MM-joukkueen toukokuun 2023 perhokalastuskurssit Helsingin Vanhankaupunginkoskella ”VKK:lla"

Hanak Competition -koukut – maajoukkueen suosimia koukkumalleja

Naisten perhomaajoukkueen perhokalastuskurssi 14.6.2023 Viinikanjoella Parkanossa