Kuivana kelissä kuin kelissäSuomen perhokalastuksen MM-joukkue on viettänyt kuluvan vuoden kalavesillä yhteistyökumppanimme Ursuitin Märket-vaatteisiin sonnustautuneena. Joukkueen kokemukset kauden uutuustuotteista ovat olleet erittäin positiivisia.
Märket piti kalamiehen kuivana pohjoisen kesäkeleissä. Kuva: Hannu Sipponen
Kulunut vuosi on säiden puolesta tarjonnut vaatteille kunnollisen testin. Hellesäät ovat loistaneet poissaolollaan ja viimaa ja sadetta eri muodoissa on riittänyt senkin edestä. Kalamiehelle keleissä ei toki ole vikaa, kunhan varusteet ovat kunnossa.

Kuva: Johannes Sipponen
Kun ottaa huomioon Ursuitin vahvan osaamisen mm. erilaisten kuiva- ja aluspukujen valmistajana, ei joukkueelle tullut yllätyksenä, että Märket-asu piti kalamiehen kuivana kovassakin sateessa. Asu on valmistettu tukevasta kankaasta ja vaikuttaa siltä, että se kestää kovempaakin käyttöä. Tukevan kankaan ansiosta kesähelteille kevyempi takki voi kuitenkin olla mukavampi valinta.


Märket-takin korkea kaulus ja hyvin muotoiltu huppu antavat hyvän suojan sateelta ja tuulelta kovemmassakin kelissä. Housujen tavanomaisesta poikkeavat henkselit kiinnittivät ensimmäiseksi huomion. Niihin totuttuaan kaipaisi vastaavaa ratkaisua kaikkiin henkselihousuihin! Sekä takissa että housuissa on selkeät, isot ja helposti käytettävät taskut. Leikkauksensa puolesta asu mahdollistaa mukavan liikkumisen, eikä takki ala kiristää esimerkiksi heittäessä.

Veneessä Märket-asu toimii kokonaisuuten erinomaisesti. Kuva: Johannes Sipponen
Syksyn kovimmat kelit meritaimenen ja hauen perässä ovat vasta tulossa. Varusteista reissut eivät jää kiinni!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MM-joukkueen toukokuun 2023 perhokalastuskurssit Helsingin Vanhankaupunginkoskella ”VKK:lla"

Hanak Competition -koukut – maajoukkueen suosimia koukkumalleja

Naisten perhomaajoukkueen perhokalastuskurssi 14.6.2023 Viinikanjoella Parkanossa