Kirjolohen lampikalastuskurssi Jyväskylässä 13.10.2018Perhokalastuksen vuoden 2019 MM-joukkue järjestää lauantaina 13.10.2018 kirjolohen lampikalastuskurssin Vaajakosken Liekkilammilla. Kurssin ajan Liekkilampien ns. pitkulainen lampi on kokonaan varattu kurssilaisten käyttöön. Ennen kurssia lampiin tehdään myös kirjolohi-istutus, joten saalismahdollisuudet ovat hyvät. Kurssin hinta on 80 € / osallistuja. Kurssin tuotto ohjataan kokonaisuudessaan vuoden 2019 Tasmanian MM-kisareissun kulujen kattamiseen. Kurssin tukijana toimii Vaajakosken Koukku ja Paukku.

Kurssin aikana käydään läpi kirjolohen lampikalastukseen soveltuvat välineet, perhomallit sekä uittotyylit ja tekniikat. Kurssin aikana paikalle tuodaan myös 2 kpl kelluntarenkaita räpylöineen, joten kurssilaisilla on mahdollista kokeilla kirjolohen lampikalastusta myös kelluntarenkaasta käsin. Kurssin oppaina toimivat vuoden 2019 MM-joukkueen jäsenet Mikko Räsänen, Jari Heikkinen ja Pietari Sipponen.


Kurssilla on myös mahdollista kokeilla kirjolohen lampikalastusta kelluntarenkaasta käsin

Kurssilla on ovat tervetulleita niin vasta-alkajat kuin myös kokeneemmat kalastajat, jotka haluavat syventää osaamistaan kirjolohen lampikalastuksessa. Kurssille otetaan maksimissaan 9 osallistujaa ja kurssi järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään 5.

Päivän suuntaa-antava ohjelma

  • Kurssi alkaa 13.10.2018 klo. 9.00
  • Kirjolohen lampikalastukseen soveltuvien perhokalastusvälineiden esittely n. 15 min
  • Kalastustekniikoiden esittely ja opettelu n. 45 min
  • Opastettu kalastus oppaiden johdolla n. 4 h
Lisätietoja ja ilmoittautumiset

Pietari Sipponen
050 407 9779
pietarisipponen(at)gmail.com

Varusteet ja yleistä ohjeistusta

Muistathan ilmoittaa, onko sinulla omia perhokalastusvälineitä, niin osaamme varautua lainavälineiden osalta. Kaikilla kurssilaisilla tulee olla mukana sään mukainen vaatetus, vesitiiviit kengät / saappaat ja mahdolliset omat eväät. Kahluuhousut kannattaa myös ottaa mukaan, varsinkin mikäli haluaa kokeilla kalastusta kelluntarenkaasta. Aurinko- tai silmälaseja on suositeltavaa käyttää turvallisuuden takia. Liekkilampien kalastuslupa sisältyy kurssin hintaan, mutta henkilökohtainen kalastonhoitomaksu tulee olla kaikilla yli 18-vuotiailla maksettuna.

Kurssin oppaat

Mikko Räsänen

Pietari Sipponen
Jari HeikkinenKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanak Competition -koukut – maajoukkueen suosimia koukkumalleja

MM-joukkueen järjestämä perhokalastuskurssi Kuusaankoskella 19.8.2022

Perhomaajoukkueen toukokuun 2022 perhokalastuskurssit Helsingin Vanhankaupunginkoskella ”VKK:lla"