MM-joukkueen toukokuun 2023 perhokalastuskurssit Helsingin Vanhankaupunginkoskella ”VKK:lla"

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön MM-perhokalastusmaajoukkue järjestää nyt toukokuussa perhokalastuskursseja Helsingin Vanhankaupunginkoskella. Kurssipäivät ovat 15.5., 25.5. ja 29.5. Kaikki kurssit alkavat kello 18.00. Kurssin vetäjinä toimivat Kai Kallio ja Maria Tuominen, he ovat paikalla käytettävissä ainakin klo 22.00 asti.

Kai Kallio on pitkänlinjan kisakalastaja, joka on edustanut Suomea useasti eri maajoukkueissa. Vuonna 2022 hän oli Suomen ranking ykkönen, oli kalastajana EM-pronssia voittaneessa joukkueessa ja voitti SM-hopeaa.

Maria Tuominen on voittanut seitsemän kertaa naisten suomenmestaruuden, sekä ollut jokaisessa naisten maajoukkueessa kapteenina. Hän oli kisaava kapteeni, kun Suomen naiset voittivat joukkue MM-hopeaa viime vuonna. Maria on ollut kisaamassa kahdessa viimeisessä perhokalastuksen SM-finaalissa, ainoana naisena nykyisen karsintasysteemin aikana.Kursseilla käydään läpi nymfikalastuksen ja kirjolohen jokikalastuksen perusteet. Kurssi sopii kaikentasoisille kalastajille, kurssi helpottaa sekä nopeuttaa kehittymistä perhokalastajana. Kaikki kurssipäivät noudattavat pääpiirteittäin samaa rakennetta, mutta myös kurssilaisten toiveet huomioidaan illan mittaan.

Vanhankaupunginkosken kurssille otetaan 10 kurssilaista/kerta. Kurssin hinta 120 € / henkilö ja se maksetaan sähköpostitse lähetettävien ohjeiden mukaan. Alle 18 vuotiaiden kurssimaksu on 90€ henkilö.

Kurssilaisilla pitää olla omat perhokalastusvälineet, vavan pituudella tai luokalla ei ole väliä. Kurssilla rakennetaan oma nymfi- tai kirjolohiperuke, materiaali tulee kouluttajilta, myös perhoja löytyy tarpeen mukaan. Kahluuhousuja ei kurssilla tarvita, koska kurssin aikana Vanhankaupunginkoskella on kahluukielto.

Aurinko- tai silmälaseja ja lipallista päähinettä tulee käyttää turvallisuuden takia. Kosken kalastuslupa sisältyy kurssin hintaan, mutta henkilökohtainen kalastonhoitomaksu pitää olla kaikilla yli 18-vuotiailla maksettuna. Kurssin järjestäjä SVK ei vastaa kurssilaisten vakuuttamisesta kurssin ajalle.

Päivän aikataulu (suuntaa antava)

18.00-18.30, perhokalastajan varusteet: mitä ”perholiivit” sisältää.

18.30-19.00, perhokalastajan varusteet: vavat, kelat, siimat ja perukkeet. Tarvittaessa tehdään kurssilaisille uusi peruke nymfausta varten.

19.00-20.00, kalastustekniikkojen teoria ja demoaminen: nymfaus ja kirjolohen jokikalastus.

20.00-22.00, kalastusta kouluttajien kanssa.

Halutessa omatoimista kalastusta 24.00 asti.

Kursseilla koko koski on varattu ainoastaan kurssilaisten käyttöön. Tapaaminen ravintola Koskenrannan terassilla.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Kai Kallio

Kai.o.kallio@gmail.com, 050 5887690 (whatsapp/tekstarit koska vain, soitot mielellään 18.00-23.00)

Kurssien tuotto menee lyhentämättömänä Suomen vuoden 2023 MM-joukkueen kisamatkaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

EM-joukkue järjestää perhokalastuskurssin Ylöjärvellä 26.5.2024

Hanak Competition -koukut – maajoukkueen suosimia koukkumalleja

Esittelyssä Hanak Competition Lake 68 kela