EM-joukkueen jäsen esittelyssä: Esa PölkkiSeura: Fly Fishing Club Jyväskylä ry
Syntymävuosi: 1988
Aloitti perhokalastuksen: 1998
Kilpaillut vuodesta: 2003
SM-finaalit: 2006, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015
SM-mitalit: Joukkue-SM: kultaa 2010.

Äänekoskelta kotoisin oleva Esa aloitti perhokalastuksen kymmenvuotiaana. Perhokalastuksen lisäksi Esa käy talvella pilkillä narraamassa niin kirjolohia kuin ahvenia.

Erityisesti harjus- ja taimenpitoiset Keski-Suomen reittikosket ovat Esan mieleen. Esalla on takana lukemattomia kalastuspäiviä lapsuudenkotinsa lähellä virtaavalla Kapeenkoskella, jonka mies tunteekin paremmin kuin omat taskunsa. Nykyään Konneveden kosket kuuluvat miehen suosikkikohteisiin Keski-Suomessa. Lisäksi veri vetää kesällä pohjoiseen, tutuksi ovat tulleet erityisesti Finnmarkin sisävesijoet.

Kilpaperhokalastuksen Esa aloitti vuonna 2003 junnukisoista ja heti seuraavana vuonna mies lähti kiertämään karsintakilpailuja. Pitkäjänteinen työ palkittiin syksyllä 2014, kun paikka Suomen EM-joukkueeseen aukesi. Nuoresta iästään huolimatta Esa on erittäin kokenut kilpaperhokalastaja, joka on kalastanut mm. seitsemässä viimeisessä SM-finaalissa.

Kansainvälistä kokemusta Esa on hakenut vuosina 2008 ja 2009 Tsekeissä järjestetyistä Hanak Open-perhokisoista. Kyseiset kilpailut olivat opettavaisia ja niistä tarttuikin matkaan muutamia hyviä tekniikoita niin joelle kuin järvelle. Myös viime vuonna tehty Slovenian reissu tarjosi tärkeää treeniä sekä pintaperhokalastukseen että eri nymfitekniikoihin.

Kilpaperhokalastuksessa Esa näkee suurimpana vahvuutenaan monipuolisten jokikalastustekniikoiden hallitsemisen. Kehityskohteet löytyvät suurilta osin järvikalastuspuolelta, erityisesti venekisoista.

Aivan kuten monelle muullekin joukkueen jäsenelle, niin myös Esalle Italian kisat ovat ensimmäiset EM-kilpailut. Pärjääminen ei tule olemaan helppoa, mutta tavoitteet ovat kuitenkin korkealla. Esan omin sanoin: "Ei sinne häviämään ja nöyristelemään olla menossa!".

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanak Competition -koukut – maajoukkueen suosimia koukkumalleja

MM-joukkueen järjestämä perhokalastuskurssi Kuusaankoskella 19.8.2022

Perhomaajoukkueen toukokuun 2022 perhokalastuskurssit Helsingin Vanhankaupunginkoskella ”VKK:lla"