Yhteenvetoa Italian EM-kisoista


Italian EM-kilpailut on käyty. Suomen joukkue taisteli viimeiseen asti mitalista, mutta jäi lopulta niukasti 12 pistettä kolmossijasta sijoittuen viidenneksi tasapisteissä neljänneksi tulleen Slovakian kanssa. Neljällä jokijaksolla Suomen joukkue taisteli täysin tasapäisesti mitalin pokanneiden Ranskan ja Puolan kanssa, mutta järvijakso oli tällä kertaa kompastuskivi, jonka vuoksi mitali jäi saavuttamatta. Kultaa voittaneelle Tsekin joukkueelle ei kukaan voinut mitään, mutta nuori joukkueemme säilyi silti viimeiseen asti mitalitaistossa mukana. Taakse jäi mm. kisaisäntä Italia ja kestomenestyjä Englanti jäi 45 pisteen päähän.

Harjoitusviikko ja viralliset harjoitukset

Ennen kisahotelliin siirtymistä saimme onkia harjoitusviikolla kaikenlaisissa olosuhteissa aina kirkkaasta savisameaan veteen. Kalastus oli treenialueiden kovasta kalastuspaineesta johtuen selvästi vaikeampaa kuin heinäkuun treenireissulla, mitä pidemmälle treeniviikko meni, niin sitä vaikeammaksi kalastus muuttui. Oppaamme Sandron vinkeillä löysimme kuitenkin hyviä tekniikoita vaikeille jo koukutetuille kaloille. Kisahotelliin siirryttyämme ja avajaiset käytyämme oli virallisten harjoitusten aika, jossa huomasimme, että vähemmällä kalastuspaineella olleista paikoista tulee kalaa samaan malliin mitä kesälläkin. Tuntuma jokikalastukseen oli hyvä ennen kisaa, kisajärvelle emme päässeet harjoittelemaan, eikä toista vastaavaa järveä ollut tiedossa, joten jätimme järvitreenit väliin. Näin jälkiviisaana ajatellen tämä oli virhe.  Alla vielä muutamia kuvia harkkaviikon ja virallisten harjoitusten tunnelmista.

Palaveri kalastussession jälkeen

Pieni söpö ötökkä lippalakin päällä

Santeri ja Heikki avajaisillallisella

Välipalaveri virallisissa harjoituksissa

Perinteinen Sarcan hybridi virallisista treeneistä

Kisaviikko

Kilpailu alkoi keskiviikkona 23.9 ja ensimmäinen jakso kalastettiin kovassa rankkasateessa. Joella onkineet Santeri, Pietu, Heikki ja Eetu onkivat ensimmäisellä jaksolla tasaisen hyvin jaksosijat 2,3,5 ja 6. Järvellä aloittanut Esa otti hienosti jaksovoiton, joka jäikin lopulta joukkueen ainoaksi hyväksi onnistumiseksi järvellä. Ensimmäisen jakson jälkeen joukkue oli kolmantena tasapisteissä toisena olleen Italian kanssa viisi pistettä kärjessä ollutta Tsekkiä jäljessä.

Keskiviikon toinen kisajakso jatkui hyvin. Eetu onki järveltä keskitason jaksosijoituksen 7 kolmella kalalla. Santeri, Esa ja Heikki jatkoivat puolestaan joella hienoja suorituksiaan jaksosijoilla 2,2 ja 3. Pietun ilo hyvästä jokipoolista nelossektorin alaosilla jäi  lyhyeksi, kun sektorin kaksi alinta poolia muuttuivat täysin sameaksi jakson alettua ja kirkastuivat lähes heti jakson loppumisen jälkeen. Sektorin ylemmät 11 poolia olivat samanaikaisesti joko täysin kirkkaita tai vain toiselta rannalta sameita. Tästäkin poolista kuitenkin keskitason jaksosija 7. ja joukkue nousi avauspäivän jälkeen hienosti toiseksi Tsekin jälkeen.

Pietun samea jokipooli nelossektorin alaosilta kakkosjaksolla
Tilanne samanaikaisesti pari poolia ylempää
Toisena kisapäivänä kalastettiiin vain yksi jakso. Pietulla ja Esalla tämä jakso ei mennyt putkeen. Pietulle järveltä blänkki ja Esalle kakkossektorilta samat 13 pistettä kolmella kalalla. Eetu ja Heikki jatkoivat kuitenkin joella hienosti, molemmille jakson kolmostila ja Santerillekin jakson kutostila. Joukkue oli kolmen jakson jälkeen neljäntenä iskuetäisyydellä mitalisijoihin. Päivää varjosti Eetun kaikkien kalastuskamojen varastaminen rannalta kesken jakson. Seuraavana päivänä poliisit löysivät tavarat, jotka oli kuulemma heitetty jokeen. Ainoastaan rahat olivat hävinneet repusta.

Viimeisen kisapäivän aamujaksolla Heikki sai järveltä yhden kalan, joka oli valitettavasti pienin yhden kalan saaneista ja jaksosijoitus 9. Pietu ei onnistunut saamaan vaikeasta ykkössektorin poolistaan neljää mitallista kalaa enempää, jaksosijoitus 10. Eetu onki mahtavan jaksovoiton kakkossektorilla mittauttaen 23 kalaa poolista, josta seuraavaksi paras tulos kilpailussa oli 4 kalaa! Esa kalasti kolmossektorin poolistaan ryhmänsä neljänneksi, Santeri puolestaan kalasti jälleen jokijaksoltaan kutostilan. Neljännen jakson jälkeen joukkue oli viidentenä, Slovakia oli mennyt pisteellä ohi, mutta kolmosena oleva Puola oli edelleen tavoitettavissa huippusuorituksella.

Joukkue kalasti viimeisen viidennen jakson hyvin. Heikki ja Pietu onkivat molemmat ryhmissään kolmansiksi kakkos- ja kolmossektoreilla, Eetu jatkoi vakuuttavia esityksiään kalastaen jakson nelossijan kolmossektorista vaikeasta poolista. Esa ja Santeri sijoittuivat molemmat jaksoillaan kuudensiksi, Esa nelossektorilla ja Santeri järvellä. Joukkueen kannalta valitettavasti myös Puola ja Slovakia onkivat vakuuttavan viimeisen jakson. Tämän takia sijoituksemme ei muuttunut, vaikka sitä jännitimmekin vielä viimeisen jakson jälkeen. Olimme lopputuloksissa viidensiä tasapisteissä neljänneksi sijoittuneen Slovakian kanssa ja 12 pistettä pronssia pokanneelle Puolalle hävinneenä.

Tulokset

1. Tsekki 74 p.
2. Ranska 102p.
3. Puola 112p.
4. Slovakia 124p.
5. Suomi 124p.
6. Italia 129p.
7. Englanti 169p.
8. Irlanti 169p.
9. Norja miehet 212p.
10. Hollanti 222p.
11. Ruotsi naiset 247p.
12. Norja naiset 274p.

Henkilökohtainen kilpailu

1. Roman Heimlich Tsekki
2. Sebastien Delcor Ranska
3. Tomas Adam Tsekki
.......
15. Eetu Hyväri
17. Santeri Kinnunen
19. Heikki Kurtti
22. Esa Pölkki
32. Pietari SipponenYhteenveto

Kokonaisuutena kisat menivät joukkueelta hyvin joella ja heikommin järvellä. Joella olimme käytännössä aivan tasoissa sekä Ranskan että Puolan kanssa, erot mitalisijoituksiin tulivat järvijaksolla. Matala ja kirkasvetinen Lake Nembia oli järvenä selkeästi erilainen kuin mikä tahansa suomalainen kisajärvi. Jokikalastuksen osalta kesän treenireissu oli todella hyödyllinen, sillä nyt kisaa edeltävällä harjoitusviikolla kova kalastuspaine teki kalastamisesta paljon nihkeämpää.Perhot joelle olivat hyvin selvillä ja Sandro briiffasi meille hyvät taktiikat. Jokikalastus oli pääosin ylävirtaan tapahtuvaa nymfausta, eli "nothing special, just normal fishing", kuten Sandro asian ilmaisi. Joukkueen kalastamasta 20 jokijaksosta sijoituimme keskitason alapuolen sijoilla vain kahdella jaksolla, mikä kielii hyvästä onnistumisesta joella.

Alapuolelta löytyvät kalastajakohtaiset poolitilastot jokijaksoittain vahvistavat jokikalastuksen sujuneen hyvin, joillain jopa erinomaisesti. Esimerkiksi Heikkiä parempaa jaksosijaa ei kukaan onnistunut kalastamaan hänen onkimistaan pooleista. Eetu sai suurimman kalamäärän jokaisesta onkimastaan poolista ja vain yhdellä poolilla yksi puolalainen otti poolilta Eetua paremman jaksosijan. Ennen kuin tämä blogi suuntaa katseet kohti ensi vuoden Puolan kilpailuja, niin henkilökohtaisessa kisassa parhaiten sijoittunut Eetu kirjoittaa vielä lähiaikoina koonnin omasta kisastaan

Kalastajakohtaiset poolitilastot jokijaksoittain

Heikki

1. sektori 1 pooli 1

jaksosija 4 / 11 kalaa Slovakia
jaksosija 5 / 5 kalaa Hollanti
jaksosija 4 / 10 kalaa Romania
jaksosija 5 / 9 kalaa Puola
jaksosija 3 /12 kalaa Heikki

2. sektori pooli 11

jaksosija 5 / 10 kalaa Heikki
jaksosija 9 / 6 kalaa Ranska
jaksosija 10 / 4 kalaa Slovakia
jaksosija 11 / 3 kalaa Irlanti
jaksosija 13 / 0 kalaa Norja

3. sektori pooli 4

jaksosija 8 / 8 kalaa Ruotsi
jaksosija 3 / 13 kalaa Heikki
jaksosija 4 / 10 kalaa Norja
jaksosija 9 / 4 kalaa Irlanti
jaksosija 3 / 16 kalaa Ranska

4. sektori pooli 2.

jaksosija 4 / 44 kalaa Slovakia
jaksosija 8 / 12 kalaa Norja M
jaksosija 3 / 35 kalaa Heikki
jaksosija 8 / 20 kalaa Irlanti
jaksosija 12 / 4 kalaa Norja N

Esa

Sektori 1 pooli 6

jaksosija 1 / 17 kalaa Italia
jaksosija 2 / 9 kalaa Esa
jaksosija 2 / 19 kalaa Tsekki
jaksosija 12 / 2 kalaa Ruotsi
jaksosija 9 / 4 kalaa Norja

Sektori 2 pooli 13

Jaksosija 7 / 7 kalaa Hollanti
jaksosija 13 / 1 kala Ruotsi
jaksosija 13 / 3 kalaa Esa
jaksosija 3 / 13 kalaa Ranska
jaksosija 4 / 12 kalaa Slovakia

Sektori 3 pooli 10

jaksosija 4 / 22 kalaa Puola
jaksosija 1 / 20 kalaa Tsekki
jaksosija 12 / 1 kala Hollanti
jaksosija 4 / 10 kalaa Esa
jaksosija 13 / 0 kalaa Ruotsi

Sektori 4 pooli 10

jaksosija 11 / 21 kalaa Hollanti
jaksosija 6 / 15 kalaa Irlanti
jaksosija 11 / 7 kalaa Norja
jaksosija 2 / 36 kalaa Slovakia
jaksosija 6 / 21 kalaa Esa

Pietu

1. sektori pooli 4

jaksosija 11 / 2 kalaa Norja
jaksosija 11 / 3 kalaa Englanti
jaksosija 6 / 8 kalaa Italia
jaksosija 10 / 4 kalaa Pietu
jaksosija 12 / 2 kalaa Ruotsi

2. sektori pooli 7

jaksosija 10 / 3 kalaa Slovakia
jaksosija 11 / 4 kalaa Norja
jaksosija 2 / 18 kalaa Ranska
jaksosija 2 / 13 kalaa Englanti
jaksosija 3 / 14 kalaa Pietu

3. Sektori pooli 1

jaksosija 3 / 23 kalaa Pietu
jaksosija 6 / 6 kalaa Irlanti
jaksosija 8 / 7 kalaa Englanti
jaksosija 6 / 5 kalaa Hollanti
jaksosija 1 / 18 kalaa Slovakia

4. sektori pooli 12

jaksosija 2 / 50 kalaa Tsekki
jaksosija 7 / 14 kalaa Pietu (sektorin samean veden pooli)
jaksosija 4 / 33 kalaa Irlanti
jaksosija 9 / 17 kalaa Norja
jaksosija 4 / 22 kalaa Slovakia

Eetu

1. sektori pooli 13

jaksosija 8 / 3 kalaa Englanti
jaksosija 3 / 8 kalaa Tsekki
jaksosija 3 / 10 kalaa Eetu
jaksosija 9 / 5 kalaa Norja
jaksosija 6 / 7 kalaa Italia

2. sektori pooli 4

jaksosija 11 / 4 kalaa Norja
jaksosija 10 / 3 kalaa Slovakia
jaksosija 9 / 4 kalaa ruotsi
jaksosija 1 / 23 kalaa Eetu
jaksosija 9 / 2 kalaa Hollanti

3. sektori pooli 7

jaksosija 7 / 9 kalaa Englanti
jaksosija 11 / 1 kala Norja
jaksosija 11 / 4 kalaa Ruotsi
jaksosija 5 / 9 kalaa Puola
jaksosija 4 / 15 kalaa Eetu

4. sektori pooli 6

jaksosija 6 / 42 kalaa Eetu
jaksosija 9 / 8 kalaa Ruotsi
jaksosija 12 / 2 kalaa Norja
jaksosija 4 / 27 kalaa Puola
jaksosija 7 / 19 kalaa Ranska

Santeri

1. sektori pooli 10:

jaksosija 2 / 16 kalaa Santtu
jaksosija 1 / 10 kalaa Puola
jaksosija 1 / 20 kalaa Ranska
jaksosija 7 / 5 kalaa Irlanti
jaksosija 10 / 4 kalaa Norja

2. sektori biitti 2

jaksosija 8 / 4 kalaa Ruotsi
jaksosija 2 / 10 kalaa Santtu
jaksosija 5 / 6 kalaa Irlanti
jaksosija 12 / 2 kalaa Hollanti
jaksosija 6 / 4 kalaa Ranska

3. sektori pooli 13

jaksosija 5 / 21 kalaa Ranska
jaksosija 13 / 0 kalaa Norja
jaksosija 6 / 8 kalaa Santtu
jaksosija 11 / 3 kalaa Ruotsi
jaksosija 11 / 3 kalaa Hollanti

4. sektori pooli 4

jaksosija 8 / 32 kalaa Irlanti
jaksosija 2 / 48 kalaa Ranska
jaksosija 5 / 32 kalaa Slovakia
jaksosija 6 / 25 kalaa Santtu
jaksosija 5 / 22 kalaa Ruotsi

Joukkue kiittää nöyrästi kaikkia tukijoitaan, jotka mahdollistivat tämän hienon kisareissun:

 •  Columbia
 •  Mainostoimisto Spym
 •  Ruoto Oy
 •  Tria Ky
 •  Pohjanheimo Oy
 •  Lintukorpi Oy
 •  JS-Multi Service 
 •  Pohjolan Perhokalastaja
 •  Perhokalastuslehti
 •  Kurre Erä ja Kalastus
 •  Mainosasennus
 •  Läsäkoski 
 •  Lenovo

  Kiitos kuuluu myös lukuisille messuille tavarapalkintoja lahjoittaneille yrityksille ja tukiarpoja, paitoja sekä huutokauppaostoksia tehneille henkilöille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanak Competition -koukut – maajoukkueen suosimia koukkumalleja

MM-joukkueen järjestämä perhokalastuskurssi Kuusaankoskella 19.8.2022

Perhomaajoukkueen toukokuun 2022 perhokalastuskurssit Helsingin Vanhankaupunginkoskella ”VKK:lla"