Kokemuksia Visionin varusteista - Seppo Jalkanen

Valmistautuessani ja harjoitellessani sekä testatessani kalastusvälineitä Mastersien MM-kisoihin Irlantiin, valikoitui kisavapasettiin VISION vavoista Tane #7 10´, Vipu #6 9´ja MAG #4/5 10´. Etukäteistietoa kisapaikoista oli sen verran, että tuulisia kelejä oli luvassa, jolloin vapoihin tarvitaan voimaa jä jämäkkyyttä. Lisäksi vapoihin piti löytää sopiva siimat. Irlannin kalastuksessa siimaa sai kuulemma käyttää ihan loppuun saakka. Siimoiksi valikoitui VISIONin siimavalikoimasta XO pintasiima luokassa 7 ja Vibe 125 lasikärkinen pintasiima sekä Bottom Express upposiima.

Harjoittelusessioissa Suomessa vavat ja siimat valikoituivat pareiksi ja ainakin itse olin tyytyväinen vapojen ja siimojen yhdistelmiin. Heittäminen on vaivatonta ja varsinkin tuo Tane vapa + XO pintasiimayhdistelmä – paras vapa-siimayhdistelmä joka minulla on ollut! Vipu -vapa on hyvä ja turvallinen työkalu, helppotoiminen vapa yleiskäyttöön ja omaan käteen sopiva tuolle Vibe 125 –siimalle. Varsinaiseksi monitoimityökaluksi osoittautui sitten tuo MAG –vapa. Se valikoitui mukaan oikeastaan monikäyttöisyytensä ja luokituksensa perusteella. Olen kalastellut aiemmin pääosin #4 - #6 luokan välineillä ja siimoilla. Mukana kisareissulla oli siis noita siimoja ja tuo MAG heittää ainakin omia luokkien #4-#6 siimoja mainiosti ja vapa on kalastustilanteessa todella tunnokas sekä pitää kalat kiinni. Erityisesti on huomioitava vavan keveys, eipä väsy olkapää pidemmänkään kalastussession aikana vaikka paiskoisi siimoja koko pituudelta pihalle pidemmänkin ajan. Tyytyväinen olen valintoihin joita täydensi tietysti VISION fluorocarbon perukesiimat. Siimat joissa solmut pitävät ja joihin uskallan luottaa.


Vahinko etten saanut sitten kisassa kalastamaan omilla seteilläni L Koko setti vapoja rikkoutui menolennolla huolimatta vapaputkista sun muista suojista. Onneksi joukkueella oli mukana riittävästi vapoja ja pääsin kalastamaan kisankin osalla noista vavoista.


Harjoittelusessioissa ja kisassa käytimme VISION Vene –takkeja. Takki sai ansaittua huomiota ja Suomen joukkueesta puhuttiin nimellä The Red Team. Nimitys kuvaa VENE –takin väritystä. Testailin takkia jo alkukeväästä tuulisella Ahvenanmaalla ja nyt käytin takkia koko kisan ajan. Jos olet vailla takkia joka pitää vettä ja tuulta, joka on näyttävän näköinen ja mukava käytössä – hanki tämä takki! Oma huomioni takista on, että se sopii nimensä mukaisesti loistavasti venekalastukseen ja näyttää parhaimmat puolensa tuulisissa ja kosteissa tai märissä olosuhteissa. Alusvaatekerroksia säätelemällä tuolla takilla pärjää karuimmissakin olosuhteissa.

-Seppo-


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MM-joukkueen toukokuun 2023 perhokalastuskurssit Helsingin Vanhankaupunginkoskella ”VKK:lla"

Hanak Competition -koukut – maajoukkueen suosimia koukkumalleja

EM-joukkue järjestää perhokalastuskurssin Ylöjärvellä 26.5.2024