Perhomaajoukkueen kalastuskurssit VKK:llaSuomen perhokalastusmaajoukkue järjestää toukokuussa viisi perhokalastuskurssia kalaisalla Helsingin Vanhankaupunginkoskella. Kaikilla kurssipäivillä tarjotaan sekä perus- että jatkotason opetusta, kaikentasoiset perhokalastajat ja lajista kiinnostuneet ovat tervetulleita kursseille. Oppaina kursseilla toimivat Suomen perhokalastuksen MM- ja EM-joukkueiden kalastajat ja kaikki kurssituotto menee lyhentämättömänä maajoukkueen tämän vuoden MM- ja EM-kisamatkojen rahoittamiseen.

Kurssipäivät
  • 15.5. klo. 18 - 21
  • 17.5. klo 18 - 21
  • 22.5. klo. 18 - 21 loppuunmyyty
  • 23.5 klo. 18 - 21 loppuunmyyty
  • 27.5 klo. 12 - 15

Kurssit järjestetään Helsingin Vanhankaupunginkoskella.

Kurssipäivien aikataulu (suuntaa antava)

  • Kurssi alkaa klo. 18.00 (tai 12.00)
  • Perhokalastusvälineiden esittely n. 15 min
  • Kalastustekniikoiden esittely / opettelu n. 45 min
  • Opastettu kalastus oppaiden johdolla n. 2-3 h
  • Halutessa omatoimista kalastusta n. klo 21.00-24.00 (tai 15.00-18.00)

Kaikilla kurssipäivillä tarjotaan perustason ja jatkotason opastusta ja osallistujat jaetaan kahteen ryhmään.

Peruskurssi on tarkoitettu täysin aloittelijoille tai hieman perhokalastusta kokeilleille.
Jatkokurssilla käydään läpi erikoistekniikoita, kuten larvastusta, pintaperhokalastusta ja ranskalaistekniikkaa ja se on tarkoitettu perhokalastusta enemmän harrastaneille.

Kursseilla käydään läpi perhokalastusvälineet sekä heitto- ja -kalastustekniikat yhdenkädenvavoilla. Kurssien oppaina toimivat MM-joukkueen kalastaja ja EM-joukkueen kapteeni Santeri Kinnunen sekä EM-joukkueen kalastajat Eetu Hyväri ja Olli Eriksson.

Saaliiseen on hyvät mahdollisuudet kaikilla kursseillamme. Keväällä odotetut saaliskalat ovat mm. kirjolohi, ahven, vimpa, turpa ja muut särkikalat. Lisäksi illalla on hyvät mahdollisuudet saada perholla kuhaa. Vantaan jokisuussa tavataan yli 30 kalalajia ja lähes kaikkia niistä on mahdollista saada perhokalastusvälineillä.

Tapahtumissa koko koski on varattu ainoastaan kurssilaisten yksityiskäyttöön. Tapaaminen ravintola Koskenrannan terassilla.

Vanhankaupunginkoskella kurssille otetaan 10 kurssilaista / kerta. Kurssin hinta 100 € / henkilö ja se maksetaan sähköpostitse lähetetyllä laskulla. Muistathan ilmoittaa, oletko tulossa perus- vai jatkokurssille, niin osaamme varautua välineiden jne. osalta.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset

Santeri Kinnunen
0500 972 438
santeri.kinnunen@tensicon.fi

Varustus

Kaikilla kurssilaisilla tulee olla mukana sään mukainen vaatetus, vesitiiviit kengät / saappaat ja mahdolliset omat eväät. Perhokalastusvälineet ja perhot tulevat päiväksi käyttöön järjestäjän puolesta. Kahluuhousuja ei tarvita, mutta jos sellaiset omistaa niin ne kannattaa mukaan ottaa. Aurinko- tai silmälaseja ja lipallista päähinettä on suositeltavaa käyttää turvallisuuden takia. Kosken kalastuslupa sisältyy kurssin hintaan, mutta henkilökohtainen kalastonhoitomaksu pitää olla kaikilla yli 18-vuotiailla maksettuna.


Tunnelmapaloja viime vuoden kursseilta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MM-joukkueen toukokuun 2023 perhokalastuskurssit Helsingin Vanhankaupunginkoskella ”VKK:lla"

Hanak Competition -koukut – maajoukkueen suosimia koukkumalleja

Naisten perhomaajoukkueen perhokalastuskurssi 14.6.2023 Viinikanjoella Parkanossa