EM-joukkue järjestää perhokalastuskurssin Ylöjärvellä 26.5.2024



Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön vuoden 2024 EM-joukkue järjestää järvikalastus aiheisen perhokalastuskurssin Pirkanmaalla Ylöjärvellä sijaitsevalla Julkujärvellä sunnuntaina 26.5.2024. Kohteella on erinomaiset puitteet rannalta kalastukseen, sekä mahdollisuus kokeilla perhokalastusta veneestä ja kelluntarenkaasta.

 

Kurssi-info

Kurssi alkaa SU 26.5.2020 klo 11.00 ja ohjattu kalastus päättyy klo 17.00. Oppaina toimivat Joni Haapanen ja Rami Tuominen, jotka edustavat Suomea Puolan EM-kisoissa tulevana kesänä. Kurssille mahtuu kymmenen (10) henkilöä ja kurssimaksu henkilöä kohden on 100 euroa. Kurssi järjestetään, jos osallistujia ilmoittautuu vähintään viisi. Hintaan sisältyy henkilökohtainen opastus, kalastuslupa ja nuotiomakkarat sekä kahvit. Valtion kalastonhoitomaksu kurssille osallistuvien on suoritettava itsenäisesti.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset

Joni Haapanen

joni.haapanen(at)outlook.com

050 569 0219


Päivän aikataulu

• Kurssi alkaa klo 11.00
• Perhokalastusvälineiden esittely n. 30 min
• Kalastustekniikoiden esittely / opettelu n. 30 min
• Heittoharjoittelua n. 30 min
• Opastettua kalastusta oppaiden johdolla n. 3-4 h
• Halutessasi omatoimista kalastusta 1-2h

 Kurssilla sinulle opastetaan kaikki tarpeellinen lampi/järvikalastuksen välineistö, perhot, siimat, tekniikat ja taktiikat sekä niksit. Saat myös opastusta rannalta kalastuksessa tarpeelliseen rullausheittoon heittojesi pidentämiseksi. Kurssi sopii hyvin aloittelijoille, mutta myös erinomaisesti kokeneemmille perhokalastajille, joille kurssin vetäjille on varmasti myös annettavaa vahvan kilpailutaustansa myötä.

Kohde on Pirkanmaan Perhokalastajat Ry:n ylläpitämä lampi, jonne seuran ulkopuolisten ei ole mahdollista normaalisti päästä kalastamaan. Tämän kurssin osallistujille tämä mahdollisuus on nyt kuitenkin kurssipäiväksi poikkeuksellisesti järjestetty. Järveen tehdään kalaistutuksia saalisvarmuuden ylläpitämiseksi. Kurssin ajankohta on katsottu lampikalastuksen parhaaseen aikaan keväälle. Rannat ovat helppokulkuiset ja parkkipaikalta pääsee kävellen paikalle parissa minuutissa.

Kurssilaisten käytössä on yksi vene, jolla voi oppaan kanssa perehtyä myös veneestä tapahtuvaan seisovan veden kalastukseen.

 Mikäli sinulla on halukkuutta saada perehdytys ja kokeilla kalastusta kelluntarenkaasta, niin sekin on tällä kurssilla mahdollista. Käytössä on yksi kelluntarengas. Tällöin sinulla tulee olla mukana omat kahluuhousut. Muut tarvittavat välineet löytyvät paikanpäältä. Oppaat ovat tämän suositun kalastustavan moninkertaisia SM-mitalisteja. Kerrothan ilmoittautuessasi, mikäli haluat kokeilla kelluntarengasta niin tämä suunnitellaan erikseen kurssin aikatauluun.

 

Välineet

Toivomme että kurssilaiset tuovat myös omia välineitään käyttöönsä kurssille. Lainavälineitä on myös saatavilla useampia. Puethan yllesi säänmukaiset vaatteet, sillä koko kurssipäivä on ulkona ja otat mukaasi kalastuslasit, joita tulee käyttää kalastaessa. Myös vedenpitävät kengät ovat enemmän kuin uositeltavat.

 Koko kurssin tuotto käytetään lyhentämättömänä Suomen perhokalastusmaajoukkueen kilpailumatkaan Puolaan vuoden 2024 EM-kilpailuihin.

Ilmoittautuminen on auki. Erittäin lämpimästi tervetuloa opettelemaan seisovan veden perhokalastuksen saloja huippu oppaiden johdolla ja samalla tukemaan maajoukkueen toimintaa!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MM-joukkueen toukokuun 2023 perhokalastuskurssit Helsingin Vanhankaupunginkoskella ”VKK:lla"

Hanak Competition -koukut – maajoukkueen suosimia koukkumalleja