EM-joukkueen jäsen esittelyssä: Eetu Hyväri


Seura: Espoon Kilpaperhokalastajat ry
Syntymävuosi: 1990
Aloitti perhokalastuksen: 2003
Kilpaillut vuodesta: 2008
SM-Finaalit: 2010, 2012, 2013, 2014, 2015
SM-mitalit: Joukkue-SM: hopeaa 2009 ja pronssia 2012

Nurmijärveltä lähtöisin oleva Eetu asuu nykyään Vantaalla ja edustaa seuratasolla Espoon Kilpaperhokalastajia.

Kalastusta Eetu on harrastanut koko ikänsä. Perhokalastusharrastus alkoi 13-vuotiaana aluksi lähinnä Vantaanjoen ja Karkkilan eri koskilla. Nykyään Eetu kalastaa ympäri Suomea ja muun muassa Keski-Suomen kosket ovat tulleet tutuiksi. Loppusyksyllä kisakauden jälkeen mies kuluttaa paljon aikaansa kalastamalla merellä taimenta ja haukea.

Eetu on myös suunnannut kalareissujaan ulkomaille. Viime kesänä mies teki kalareissun Pohjois-Italian jokivesille. Kyseiset paikat sijaitsevat tulevien EM-kisavesien lähistöllä, joten Eetulla on jo jonkinlaista etukäteistietoa alueen vesien kalastuksesta.

Kilpaperhokalastuksen Eetu aloitti vuonna 2008 ja nousi Suomen EM-joukkueeseen kolmen nousujohteisen finaalisuorituksen myötä Konneveden finaalien jälkeen. Tulevat Italian kisat ovat myös hänelle ensimmäiset kansainväliset koitokset.

Selkeitä vahvuuksia tai heikkouksia kilpaperhokalastajana Eetu ei osaa nimetä. Hän on pyrkinyt kehittämään itseään tasaisesti jokaisella osa-alueella. Heikoimmaksi osa-alueeksi Eetu mainitsee kuitenkin pintaperhokalastuksen.

Eetulle mieluisimpia perhokalastusmuotoja ovat harjuksen ja taimenen jokikalastus sekä siian ja kirjolohen järvikalastus. Tuleviin Italian kilpailuihin Eetu lähtee nälkäisin ja odottavaisin mielin.

Fly Fishing Team Finland

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram