Heittoharjoittelua 7.7.2015

Italian treenireissu lähestyy ja päätimme Hyvärin Eetun kanssa käydä hakemassa tuntumaa pituusheittämiseen. Kimmokkeena testiin oli joukkueen jäsenten kova WhatsApp-vääntö eri siimoista ja niiden ominaisuuksista. Arveluiden mukaan kisajärvellä (Lago Nembia: http://www.trentinoeffc.it/en/section-5) viimeiset jaksot ratkaistaan heittämällä pitkälle.. :)

Eetu testaamassa
Valitsimme molemmat mukaan ns. "parhaan normijärvivavan" ja kassillisen siimoja. Eetu otti mukaan suosikkinsa Vision GT Four 10`#7 ja itse valitsin Mackenzie dtx-g2 10`#7. Verrokiksi mukaan tuli oma luottovapani meritaimenen kalastukseen, Guideline ACT4 9`#8, jolla normaalisti siima poistuu horisonttiin. Epätieteelliseksi testipaikaksi valittiin Hietsun rantanurmi ja heittosuunnaksi sivuvastainen (järvellähän on aina vastatuuli). Molemmat heittivät n. 10 heittoa / setti ja pisin tulos mitattiin siitä kohdasta, mihin perho laskeutui.

Itse testi ei saanut kummassakaan aikaan sen suurempia oivalluksia. Ennakko-odotusten mukaisesti vanhat suosikit pitivät pintansa! Lievässä n. 1-3 ms vastatuulessa pisin riuhtaisu saatiin raskaalla upposiimalla, myötätuuleen heittäessä kevyemmät pintasiimat olisivat todennäköisesti vieneet voiton.
Kymmenen parhaan setin tulokset:
 1. 35 m AirFlo sixth sense #7 S7 (Guideline ACT4 9`#8)
 2. 33 m AirFlo forty plus extreme distance wf 7 float (Guideline ACT4 9`#8)
 3. 32 m AirFlo sixth sense wf 7/8 fast int (Mackenzie: dtx-g2 10`#7)
 4. 32 m AirFlo forty plus extreme distance wf 7 float (Mackenzie: dtx-g2 10`#7)
 5. 31 m Snowbee XS-Plus XS-tra DISTANCE #6 (Mackenzie: dtx-g2 10`#7)
 6. 31 m Guideline Cold Saltwater Ridge Striper wf8 (Guideline ACT4 9`#8, verrokki)
 7. 31 m AirFlo sixth sense #7 S7 (Vision GT four 10`#7)
 8. 30 m AirFlo sixth sense wf 7/8 slow int (Vision GT four 10`#7)
 9. 29 m. Guideline Highwater wf 6 F (Mackenzie: dtx-g2 10`#7)
 10. 29 m Vision Brownie 195 #6 F (Mackenzie: dtx-g2 10`#7)
Testisiimoja
Voittajaksi siis selvisi AirFlo:n Sixth Sense S7 siima, joka oikeni lievään vastatuuleen aivan ylivoimaisesti. Selvästi kakkoseksi nousi AirFlo:n kelluva "paljon parjattu" pituusheittosiima. Kolmoseksi kiilasi oma luottosiima järvillä eli normi Sixth Sense fast inter 7/8. Näiden takana oli melko tasaista.

Loppuun täytyy todeta, että normaaleilla kalastusseteillä heitettäessä jokainen yli 30m heitto vaatii tarkan juoksusiiman asettelun ja takaheittoon täydellisen ajoituksen. Mikäli teillä on omia pitkäheittoisia siima-/vapayhdistelmiä, niin vielä kerkeää vinkkaamaan! Joukkue suuntaa treenireissulle 16-20.7.


PS. Tämän testin kaikki välineet löytyivät Eetun ja allekirjoittaneen kaapeista ja tarkoituksena oli vain testata, löytyisikö jotain yllättävää. Mitään välineitä ei saatu sponsoreilta, eikä kukaan maksanut tästä jutusta mitään. :)

Santeri Kinnunen
EFFC Team Finland

Kommentit

 1. Nykyään oma lempi siima järville on airflo ridge delta fast intermed. Se syrjäytti sitä ennen käytössä olleen sixth sensen. Tosin jos pitää vielä syvemmälle päästä on edelleen sixth senset käytössä (uppo 3-7)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanak Competition -koukut – maajoukkueen suosimia koukkumalleja

MM-joukkueen järjestämä perhokalastuskurssi Kuusaankoskella 19.8.2022

Perhomaajoukkueen toukokuun 2022 perhokalastuskurssit Helsingin Vanhankaupunginkoskella ”VKK:lla"