Project MILF - Man I Love Fishing

Maamme johtavat baarimestarit panevat ammattitaitonsa peliin äärimmäisen uhanalaisen järvi- sekä meritaimenkannan suojelemiseksi. Suomen perhokalastuksen EM-joukkue on mukana kampanjassa keräämässä rahaa hyvään tarkoitukseen ja avustaa projektissa.Suomen johtavat baarimestarit mm. Helsingin Grotesk-baarista aloittavat vuoden 2016 kestävän projektin yhdessä Virtavesien hoitoyhdistyksen kanssa maamme paikoittain erittäin uhanalaisten järvi- ja meritaimenkantojen suojelemiseksi.

Ideana on myydä vuoden aikana Groteskissa sekä muissa projektiin osallistuvissa baareissa cocktailia nimeltä ”Project MILF”, josta lahjoitetaan 1 € per cocktail Virtavesien Hoitoyhdistys ry:lle. Groteskissa projektin etenemisestä sekä keräyksessä vastaa baarimestari Jesse Teerenmaa.

Kerätyillä varoilla järjestö kunnostaa osallistuneiden baarimestareiden tuella meritaimenen lisääntymiselle tärkeät pääkaupunkiseudun alueella sijaitsevat purot Mellunkylänpuron sekä Mustapuron taimenille suotuisaan kuntoon. Raikas ja tuoreelta maistuva juoma ”Project MILF" sisältää itsessään mm. giniä, tilliä, jogurttia sekä sitruunaa.

Projektiin tullaan keräämään mukaan mahdollisimman monta halukasta baaria, jotta sen tulokset sekä vaikutus olisivat mahdollisimman kattavia. Kerätyin varoin tehtävä kunnostus tapahtuu mm. poistamalla taimenille haitallisia nousuesteitä sekä lisäämällä puroihin taimenen kutemiselle välttämätöntä soraikkoa, jonka sekaan taimenet mätinsä laskevat. Projektin tarkoitus on myös herättää keskustelua maamme taimenkannoista ja rohkaista vapaa-ajan kalastajia kantamaan oman kortensa kekoon, esimerkiksi vapauttamalla ns. ”rasvaevälliset”, eli luonnontaimenet luontoon, kunnes kannat ovat elpyneet kestävälle tasolle.

Projektista sanottua

"Suomen taimenkannat ovat erittäin- ja äärimmäisen uhanalaisessa tilassa. Talkoovoimin ja sponsorien tuen avulla tehdyt pienten virtavesien kunnostukset ovat tuoneet uhanalaiset taimenet takaisin jopa keskelle urbaania miljöötä, pieniin kaupunkipuroihin joista monen ajateltiin pitkään olevan täysin kuolleessa tilassa.
Purokunnostusten myötä elinvoimaistuneet kalakannat ilahduttavat luonnossa liikkujia ja rannikon kalastajia, mutta tärkein voittaja on taimen. MILF-kampanja on mielestäni täydellinen osoitus uudenlaisesta suuntauksesta kantaa yritysvastuuta. Meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa, ja on mahtavaa, että Suomen johtavat baarimestarit kantavat kortensa kekoon läheisenä kokemansa asian puolesta.”
-Jasper Pääkkönen


Lisätietoja Project MILFistä

Jarkko Issukka, projektin koordinaattori
0405354209 / jarkko.issukka@gmail.com

Instagram: @supportprojectMILF / #supportprojectMILF

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanak Competition -koukut – maajoukkueen suosimia koukkumalleja

MM-joukkueen järjestämä perhokalastuskurssi Kuusaankoskella 19.8.2022

Perhomaajoukkueen toukokuun 2022 perhokalastuskurssit Helsingin Vanhankaupunginkoskella ”VKK:lla"