MM-joukkueen esittelyssä Kai Kallio

Suomen perhokalastuksen MM-joukkue starttaa kisareissuun Yhdysvaltoihin 29.8.2016. Varsinaiset kisat käydään 11.-18.9.2016. Joukkueen kuulumisia voitte seurata koko reissun ajan yhteistyökumppanimme Ruodon blogista

Ennen reissua on hyvä esitellä, ketä kaikkia Suomelta on reissuun lähdössä. Jokainen joukkueen jäsenistä kertoo myös kisajaksosta, joka on erityisesti jäänyt mieleen. Ensimmäisenä esittelyvuorossa Kai Kallio.

Kai Kallio


Kai on kilpaillut nuorena aktiivisesti pilkinnässä ja kesäonkikilpailuissa, mutta kunnolla kisakärpänen puraisi heti ensimmäisen perhokalastuskarsinnan jälkeen. Tämä tapahtui jo vuonna 2007 ja nyt alkaa Kaitsun kymmenes kisavuosi, mitä on Kaitsusta hyvin vaikea uskoa. Eihän siitä jo niin kauaa voi olla aikaa... Sen jälkeen ei paluuta normaaliin elämään juuri ole ollut. 

Tyytyväinen Kai on siitä, että hänen kehittymisensä rankingin mukaan on ollut vahvasti nousujohteista. Tämä kertoo siitä, että kehittymiseksi tehty työ ja harrastukseen uhrattu aika ovat tuottaneet tulosta. Kisailijana Kai on ehkä tunnetuin "erittäin kauniista" perhoistaan. Käytännössä ne ovat usein niin rumia ja erikoisia, että harvan perhoboksista vastaavia löytyy.

Seura: Lounaissaariston urheilukalastajat
Ikä: 37v (syntymävuosi 1978)
Kalastusvuosia: Perholla niitä on reilusti yli 20
Kisavuosia: 10
Kansainvälinen kokemus: MM 2017, MM 2016, MM 2015, EM 2014
Saavutukset: Henkilökohtainen SM-hopea 2015


Ikimuistoisin kisajakso


"Varmaan täytyy mainita kaksi eri jaksoa. Otetaan aluksi elämäni ensimmäinen kansainvälinen kisajakso, eli EM-kisat Ruotsissa 2014. Eniten mieleeni jäi nuori miesvalvojani, joka oli hitaudessaan ennätysluokkaa. Joka kalan kohdalla hän kaivoi taskusta liinan millä pyyhki kädet ennen tuloskortin täyttämistä. Se liina piti myös aina laittaa siinä välissä takaisin taskuun. Koitin siinä hienovaraisesti vihjaista nopeammista toimintamalleista. Tämän jakson kalastin varsin fiksusti ja sain elämäni ensimmäiset mitalliset kisakalat pinturilla."

"Toinen on ensimmäinen jaksoni MM-kisoissa Bosniassa 2015, jolloin valvoja kyllä toimi hyvin, mutta kalastaja puolestaan ei. Luin kahluulinjat aivan väärin, jonka seurauksena häiritsin kaloja ja kahlaaminen oli vaikeaa. Hörppäsin kahluuhouihin myös tosi kylmää vettä minkä vuoksi piti pitää kusitauko kesken kalastusta (taisi olla ensimmäinen kerta ikinä) ja lopulta hävitin kahluuvyöni. Ottiperhonkin löysin vasta viimeisen vartin aikana, mikä jäi myöskin kaivelemaan mieltä. Kyllä tämän jakson jälkeen hävetti ja lievästi ilmaistuna harmitti."

"Karkkilan karsinnoista olisi myös pari mainitsemisen arvoista tunarointijaksoa, jolloin kaikki on mennyt totaalisen täysin pieleen..."

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MM-joukkueen toukokuun 2023 perhokalastuskurssit Helsingin Vanhankaupunginkoskella ”VKK:lla"

Hanak Competition -koukut – maajoukkueen suosimia koukkumalleja

Naisten perhomaajoukkueen perhokalastuskurssi 14.6.2023 Viinikanjoella Parkanossa