MM-joukkueen esittelyssä Mikko Räsänen


Seura: FFC JKL
Ikä: Syntynyt vuonna 1987
Kalastusvuosia: aloittanut vuonna 1996
Kisavuosia: aloittanut vuonna 2006
SM-finaalit: 2007, 2009, 2010, 2011, 2012, 2014, 2015, 2016
EM-joukkueessa: 2008, 2009, 2013
MM-joukkueessa: 2016
Saavutukset: Henkilökohtainen SM-kulta 2015, Joukkue-SM: 2 kultaa (2011, 2015), 3 hopeaa (2010, 2012 ja 2014), 1 pronssi (2007)


Ikimuistoisin kisajakso


"Oma henkilökohtainen kilpailumuisto sijoittuu vieläkin vuoden 2008 Perhokalastuksen Euroopan mestaruuskilpailuihin Espanjan Cantabriaan. Lähdettiin nuorimpana joukkueena kisamatkalle täysin tietämättömänä mitä edessä on. Kisat painottuivat pieniin vuoristopuroihin jotka osottaituivat äärimmäisen hankaliksi kalastaa ja vesiä pidetäänkin yhtenä vaikkeimmista Euroopan kilpailuvesistöistä."

"Mutta sitten siihen ikimuitoisuuteen. Pienten purojen kalastuksen jälkeen oli aika siirtyä toiseksi viimeiselle kilpalu sektorille. Bussi kaartoi oman poolin rantaan ja näin vilauksen joesta, joka oli todella massiivinen ja hyvin lähellä Suomessa kalastettuja jokia. Tässä jo hieman alkoi tunnelma nousta ja odotukset olivat korkealla ”tästähän voi saada hyvän sijoituksen”."

"Noh jakso oli alkamassa ja moikattiin valvojan kanssa toisiamme. Valvoja oli nuori, ehkä minun ikäiseni siihen aikaan. Mies vaikutti vähän välinpitämättömältä ja sitähän se sitten olikin. Ukkeli löi mulle kouraan sumpun ja ”sanoi että laita siihen kalat jos jotain saat, minä lähden aamukahville”. Vaikka kuinka väitin vastaan niin tämä julli paineli pois kisapoolilta huutaen että jakso alkoi.
Pienen etsimisen jälkeen sain ensimmäisen taimen ja kohta toisen. Kaikki kalat menivät nätisti sumppuun, joka roikkui puun oksassa narusta ja sumppu oli rantavedessä. Olin tuomassa hieman kauempaa seitsemättä kalaa pussiin niin huomasin, että joku pirun lintu retuttaa sumppua ja siinä samassa näin sumpun irtoavan ja paineli alvirtaan jo todella kaukana."

"HITTO että alkoi kyrsimään! Seitsemäs kala haavissa ja loput kuusi seilaavat jossain koskessa. Eli tässä vaiheessa yksi kala virallisesti ylhäällä ja mihin mä sen laitan? Valvojaa ei näy missään ja alkaa tuskastuttamaan jo melkolailla. Joen ranta oli hiekkaa, joten sitten välähti. Kaivoin pikaisesti montun käsin. Siitähän tulikin nopeasti syvä monttu, joesta vettä ja taimen sinne polskuttamaan. Jakson lopussa montussa ui 12 taimenta, kun valvoja viimein löntysteli paikalle. Voin sanoa, että oli senttien päässä ettei valvojalla ollut nokka vinossa, kun siihen tuli irvistelemään."

"Jakson loputtua ja bussiin päästyäni kaikki kyselivät kovasti toisiltaan, että mitenkäs meni? Siellä nosteltiin sormia pystyyn ja näytettiin kalamääriä. Monella oli 2-5 kalaa ja itsellä 12. Sitten espanjalainen ilmoitti saaneensa 13 kalaa. Jäin yhden kalan jakson voitosta, vaikka 6 kalaa karkasi tämän pirun sumpun takia virran syövereihin."

"Tässäpä minulta ikimuistoisin kilpailujakso joka ei varmasti unohdu koskaan. "

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanak Competition -koukut – maajoukkueen suosimia koukkumalleja

MM-joukkueen järjestämä perhokalastuskurssi Kuusaankoskella 19.8.2022

Perhomaajoukkueen toukokuun 2022 perhokalastuskurssit Helsingin Vanhankaupunginkoskella ”VKK:lla"