Naisten EM-joukkueen yhteistyökumppani: Ursuk OyUrsukin päätuote on sukellus- ja pelastuskuivapuvut kaikkeen vesillä liikkumiseen, sekä kaupalliseen että viranomais- ja kuluttajakäyttöön. Ursukin tuotemerkki on Ursuit.

Ursukin tarina


Ursuk sai alkunsa vuonna 1964, kun pienessä myymälässä Turun keskustassa olivat esillä aikansa hienoimmat sukelluslaitteet ja -tarvikkeet sekä tietenkin neopreeniset vesiurheilupuvut. Puvut valmistettiin liikkeen takahuoneessa käsityönä, aina asiakaskohtaisesti. 

 Ajan kuluessa pukuvalikoima kasvoi ja kuvaan astui uusi materiaali, vuorillinen neopreeni, jonka ansiosta puvuista tuli entistä kestävämpiä. Kohta Ursukin olikin aika uida Aurajoen ja Saaristomeren yli, kun pukujen ensimmäinen vientisopimus allekirjoitettiin ruotsalaisen Watskin kanssa. Kasvavan suosion myötä yritys muutti myös suurempiin tiloihin keskustan ulkopuolelle, Teollisuuskadulle, jossa viihdyttiin 35 vuotta. 
 
1980-luvulla tuotekehitys jatkui ja  seuraavalla vuosikymmenellä panostettiin entistä hengittävämpiin sekä miellyttävämpiin kuivamateriaaleihin. Vuodesta 1986 alkaen Ursukilla on ollut lisenssi valmistaa laadukkaita kuivapukuja Gore-Tex kankaista. 2000-luku toi tullessaan Heavy Lightin eli ensimmäisen Ursuit-sukelluskuivapuvun sekä täysin uudentyyppisen kaksiosaisen pelastuskuivapuvun, Ursuit Geminon, joka on Ursukin patentoima innovaatio.

Ursukin nykyiset toimitilat Turun Lausteella valmistuivat vuonna 2008. Yrityksen strategiset mitat ovat venyneet yli 2500 neliöön ja yli 60 työntekijään. Silti vuonna 1964 syntynyttä perusideaa vaalitaan edelleen: Ursuk valmistaa turvallisuutta yhdistettynä huipputason käyttömukavuuteen.

Visio ja missio 

Unelmamme on, että kaikki ihmiset lähtevät vesille kuivapuvussa. Nykypäivänä kukaan ei enää kyseenalaista esimerkiksi autojen turvavarusteita, turvavöitä ja -tyynyjä. Vyöt kiinnitetään ajoon lähdettäessä asiaa sen enempää ajattelematta, mutta toisenlainen oli tilanne vielä muutama vuosikymmen sitten. Koemme, että vesillä liikkumisen turvallisuudessa on vielä parannettavaa monella osa-alueella, ja tähtäämme unelmassamme korkealle, sillä tiedämme, että pukeutumalla asianmukaisiin varusteisiin tulee vesillä liikkumisesta paitsi turvallista, myös mukavaa.

Tulevaisuudessa haluamme laajentaa horisonttiamme entisestään. Tarkoituksemme on tarjota kasvavalle asiakaskunnallemme laadullisesti ylivertaisia tuotteita, joilla suojaudutaan luonnonelementtejä vastaan kaikissa olosuhteissa. Ääriolosuhdehan on mielentila ja kuivana pysyminen on olotila. Ursuit luo turvaa ja mukavuutta maalla, merellä ja ilmassa. Me olemme täällä, jotta sinä voit tehdä työsi hyvin, harrastaa lajia, jota rakastat ja nauttia siitä, että varusteesi toimivat, olivatpa olosuhteet miten haastavat tahansa.

Ursuk Oy
Teijonkatu 3, FI-20750 Turku, Finland
Tel. +358 20 779 8850
info@ursuit.comKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanak Competition -koukut – maajoukkueen suosimia koukkumalleja

MM-joukkueen järjestämä perhokalastuskurssi Kuusaankoskella 19.8.2022

Perhomaajoukkueen toukokuun 2022 perhokalastuskurssit Helsingin Vanhankaupunginkoskella ”VKK:lla"