EM-joukkueen nymfikalastuskurssi Nautelankoskella 19.5.2020

KURSSI PERUTTU KORONAVIRUKSEN VUOKSI!

Perhokalastuksen 2020 EM-joukkue järjestää perhokalastuskurssin Liedon Nautelankoskella tiistaina 19.5.2020. Nautelankoski on pienimuotoinen koskikohde johon istutetaan kirjolohta.

Kurssi-info

Kurssi alkaa tiistaina 19.5.2020 klo 17.30. Oppaana toimii moninkertainen MM- ja EM-joukkueen jäsen Kai Kallio, joka edustaa Suomea Norjan EM-kisoissa tulevana kesänä. Kurssille mahtuu 6 henkilöä ja kurssimaksu on 120 euroa. Kurssin tuotto käytetään lyhentämättömänä perhokalastuksen EM-joukkueen vuoden 2020 kilpailumatkan tukemiseen. Hintaan sisältyy kurssilla rakennettava pitkä peruke, henkilökohtainen opastus ja C&R kalastuslupa. Valtion kalastonhoitomaksu kursseille osallistuvien on suoritettava itsenäisesti. Kurssi on tarkoitettu kaikentasoisille kalastajille aiheena pitkän perukkeen käyttäminen, ohjelmaa hienosäädetään tarvittaessa osallistujien taitotason mukaan.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset

Kai Kallio
0505887690
kai.o.kallio@gmail.com

Päivän aikataulu

• Kurssi alkaa klo 17.30 Nautelankosken parkkipaikalla.
• Perhokalastusvälineiden esittely ja perukkeen tarkoituksen selittäminen n. 20 min.
• Perukkeiden rakentaminen kaikille osallistujille n. 30 min.
• Loppuilta kalastusta oppaan kanssa, oppaalla ei ole mikään kiire kotiin.

Pitkällä perukkeella, tai ranskalaistekniikalla, kalastaminen on tullut tutuksi tehokkuudestaan kisakalastajien toimesta. Kurssilla keskitytään nimenomaan pitkällä perukkeella kalastamiseen, kun kohdekalana on harjus, taimen tai kirjolohi. Luonnollisesti oppaalta saa ja kannattaa kysyä myös muita perhokalastukseen liittyviä kysymyksiä.

Välineet


• Perhovavaksi käy mikä tahansa perhovapa, mutta paras valinta on todennäköisesti 5 luokkainen ja 10 jalkainen vapa.
• Kelalla ei ole väliä.
• Kurssilla rakennetaan jokaiselle osallistujalle oma pitkä peruke. Tämän vuoksi olisi hyvä, jos perhosiiman päässä on valmis lenkki perukkeen kiinnitystä varten. Peruke voidaan vaihtoehtoisesti kiinnittää suoraan perhosiimaan naulasolmulla. Tässä tekniikassa perhosiima ei ole tärkeä, joten peruke voidaan kiinnittää myös suoraan pohjasiimaan.
• Nautelankoskella kahluuhousut eivät ole matalalla vedellä pakollisia, mutta ne ovat aina vähintään suositeltavia.
• Silmien suojaaminen on pakollista joko silmä- tai aurinkolaseilla. Tähän suosittelen polaroivia aurinkolaseja, jotka myös auttavat kalapaikkojen löytämisessä.

Jos et ole varma välineistä, ota yhteyttä oppaaseen ennen kurssin alkua.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MM-joukkueen toukokuun 2023 perhokalastuskurssit Helsingin Vanhankaupunginkoskella ”VKK:lla"

Hanak Competition -koukut – maajoukkueen suosimia koukkumalleja

EM-joukkue järjestää perhokalastuskurssin Ylöjärvellä 26.5.2024