Koukkuvinkki perhonsidontaan - Hanak H 130 BL

 Fly Fishing Team Finlandin blogista löytyy aikaisempi kirjoitus (https://finlandflyfishingteam.blogspot.com/2022/05/hanak-competition-koukut-maajoukkueen.html), jossa on esitelty joitakin maajoukkueen jäsenten suosimia koukkumalleja.

Isokitaiset ja paksulankaiset koukut ovat hyvä valinta, kun kalastetaan suurta kalaa tai virta on voimakas. Silloin koukun pitää kestää oikeamatta kovaakin painetta. Hyvä esimerkki tällaisissa olosuhteissa toimivasta koukkumallista on yläpuolisen linkin tekstissä esitelty Hanak H 450 BL.

Miedossa virrassa tai huonolla otilla olevaa kalaa kalastettaessa ohutlankaisempi ja pienikitaisempi koukku saattaa kuitenkin olla parempi valinta. Pienisuinen tai muuten vain varovainen kala saattaa nimittäin ottaa perhon vain osittain suuhun, jolloin iso koukku voi haitata kalan tartutusta.

Tässä tekstissä esille pääsee Hanak H 130 BL. Kyseessä on ohutlankainen pintaperhokoukku, joka soveltuu pintureiden lisäksi erinomaisesti myös pieniin nymfeihin. Kyseinen koukkumalli oli maajoukkueen käytössä Espanjan vesillä hyvällä menestyksellä. 

Koukusta saa tuunattua näppärästi mikrojigikoukun taivuttamalla koukun vartta hieman alaspäin koukun silmän takaa. Itse käytän jigikoukuksi tuunattua versiota silloin, jos kuulan koko on 2,8 mm tai isompi. Taivuttamaton versio on omiaan pintureihin tai pienikuulaisiin nymfeihin.

Kuvassa muutama Hanak H 130 BL -koukkuun sidottu jiginymfi ja koukku, joka on taivutettu valmiiksi jiginymfiä varten.

Fly Fishing Team Finland kiittää Erikoistukkua yhteistyöstä. Erikoistukun sivustolta löytyy kattavasti esimerkiksi Hanakin tuotteita. 

Heikki Kurtti, WFFC 2022 Team Finland


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

EM-joukkue järjestää perhokalastuskurssin Ylöjärvellä 26.5.2024

Hanak Competition -koukut – maajoukkueen suosimia koukkumalleja

Esittelyssä Hanak Competition Lake 68 kela