Narun työntöä ja voimavetoja Lohenrenkaalla


 Mastersien MM-kisoihin kesäkuussa lähtevä Masters-joukkue ja EM–kisoihin syksyllä lähtevä naisten joukkue viettivät toukokuisen päivän Perniön Lohenrenkaalla kertaamassa ja oppimassa perhonheiton saloja ja treenailemassa seisovanveden kalastusta. Perhosiiman ilmaveivien ja perhonheiton perusasioita kerrattiin sertifioidun perhonheittokouluttaja Antti Guttormin ohjauksessa.

Lohenrengas on yksityinen virkistyskalastuskohde, joka koostuu kolmesta lammesta (Pömpiäinen, Kivijärvi ja Uusilampi). Vesipinta-alaa on yhteensä noin 5 hehtaaria.Yleisimmät saaliskalat ovat siika ja kirjolohi. Lampien rannoilla on mukavasti heittolaitureita ja alueelta löytyy myös laavu. Lohenrenkaalla kalastus on sallittu kaikilla vapavälineillä, joten se on erinomainen kalastuskohde vaikka koko perheelle.

Mastersit silmä tarkkana.

Päivän aluksi Mastersit pääsivät näyttämään miten heitto kulkee. Ja lensihän se siima, voimalla ja vauhdilla, isosti suhisten ja vinkuen. Mittaakin heitoille kertyi, voimalla ja väkisin riuhtoen melkein koko heittosiima ulos ja mielenkiintoisille kiemuroille ja mutkille lammen pinnalle. Masters-joukkueen Seppo Jalkanen tiivistää päivän tunnelmia seuraavasti:
"Osaanhan mä tän homman. Näin ainakin itse kuvittelin. Onhan tätä touhua harrasteltu aika kauan. Joskus, aikaa sitten kun aloittelin perhokalastusta, luin oppaita ja opettelin lukemani perusteella perhokalastuksen ja perhosiiman heittämisen salaisuuksia. Kellonviisarien asennot ja suoraviivainen liike, lataa perhovapa, älä käytä rannetta, jne….jotakin tuon kaltaista palautui mieleen. 
Seuraavaksi Antti palautti ainakin minut maan pinnalle kertaamalla ja muistuttamalla perusasioista. Nätisti Antin siima lensi, rauhallisesti, ei kiireellä, ei voimalla, perhosiima oli koko ajan nätisti kontrollissa, ei suihketta eikä suhinaa, rannettakin sai käyttää. Ja kyllähän siima tosiaan lensi ja laskeutui nätisti ja suorana lammen pinnalle. Perusasioiden jälkeen otettiin käsittelyn taka- ja etuheittojen voimavedot ja lisättiin heittoihin nopeutta, hosumatta, siima kontrollissa koko ajan. Nopeastihan esimerkki tehosi ja oppi tuntui menevän senioreillekin perille. Eipä kuulunut enää isosti suihketta eikä suhinaa, perhosiimat saatiin keloilta oiottua lammen pinnalle aiempaa helpommin. Hieno homma!"

Lohenrenkaan emäntä Hilkka oli loihtinut tarjolle maukkaan lounaan, jonka jälkeen oli naisjoukkueen vuoro kuulla Antin oppeja. Mastersit siirtyivät kokeilemaan Lohenrenkaan kahdelle muulle lammelle, miten se siima lentää kun siiman liitetään kolme perhoa.

Naisjoukkueen aloitellessa treeniolosuhteet sen kun paranivat, eli aivan vietävä vastatuuli pauhasi menemään. Niinhän se kalastamassakin usein tuntuu olevan, pelkkää vastatuulta. Antin opeilla jokaiselle tuli metrejä lisää heittopituuksiin, josta on varmasti hyötyä tulevissa lampi- ja järvikisoissa. Todella pienillä asioilla on iso merkitys siiman lentämiseen, sen kun vaan aina muistaisi pitää mielessä vapaa heiluttaessa. Heitto-opetuksessa hujahti todella nopeasti kolme tuntia, ja kun valoisaa vielä riitti, niin joukkue jatkoi iltaa kalastuksen merkeissä. Vaikka lampia oli juuri piiskattu täydellä miehityksellä kaksi edellistä päivää SM-karsintojen merkeissä, niin Kivijärvestä ja Pömpiäisestä onnistuttiin silti löytämään vielä muutama perhoista kiinnostunut kala. Oli jotenkin kovin leppoisaa istua heittolaiturilla ja kiireettömästi solmia uusia tapseja ilta-auringon paisteesta ja lintujen viserryksestä nauttien. Ja olihan niitä kalojakin mukava siiman päähän saada.Päivillä tärppäsi jo heittokurssin aikana.

Päivän aikana joukkueet pääsivät testaamaan myös Visionin uutta XO-vapaa sekä –siimaa. Ja voi niitä haltioituneita voihkaisuja, joita pääsi myös raavailta miehiltä XO-vapa kädessä! Tämä Premium-luokan vapa on todella kokemisen arvoinen ja kaupoista saatavilla heinäkuussa 2016. Kaiken kaikkiaan hieno päivä! Perusasioiden kertaus ja uuden oppiminen tuli tarpeeseen, puitteet ja palvelu Lohenrenkaalla olivat kohdallaan. Todella isot kiitokset Antille ja Lohenrenkaalle – tästä on hyvä suunnata katse kohti tulevia arvokisoja.Teksti: Seppo & Maria  
Kuvat: Petri & Kanerva

MariaT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram