Gerber Suomen perhokalastusmaajoukkueen tukena

Keskiviikkona 30.5. Suomen EM-joukkue suuntaa kohti Tsekkejä 6.-11.6. järjestettäviin 24. perhokalastuksen EM-kisoihin. Lämmin alkukesä on suosinut harjoittelua ja joukkueen viimeistellessä viimehetken pakkauksia on aika esitellä erittäin mielenkiintoinen tukija maajoukkueelle.

Gerber on monille tuttu laadukkaista veitsistään ja monitoimityökaluistaan, joissa laatu on nimenomaan ollut käsin kosketeltavissa. Portlandista kotoisin oleva yritys panostaa tuotekehitykseen ja tuotteiden kestävyys, käytettävyys sekä loistava muotoilu ovat houkutelleet luonnossa liikkujia uskollisiksi asiakkaiksi.

Keväällä 2018 Gerber julkaisi kalastukseen omat työkalunsa, joita oli testattu ja kehitelty ahkerasti Amerikan serkkujen toimesta. Lanseerauksessa oli yhteensä 12 työkalua, joista jokainen oli ns. monitoimityökalu eli se on suunniteltu useampaan kuin vain yhteen käyttötarkoitukseen. Koko tuoteportfoliosta voi lukea lisää osoitteessa http://gerberfishing.com/, mutta tässä muutamia herkullisia poimintoja maajoukkueen testauksen jäljiltä.

Siimaleikkuri ja jojot
Nyt on kuulkaa jykevää leikkuria tarjolla. Kun ensimmäistä kertaa otin leikkurit paketista, niin minut valtasi hämmästys. Leikkurit ovat kompaktin kokoiset, mutta jykevät. Vaikea yhdistelmä, mutta jotenkin siinä on vain onnistuttu. Ensimmäinen ajatukseni oli, että ei toimi Suomessa, joten otin leikkurit ja niitä varten suunnitellun erittäin laadukkaan jojon mukaan Slovenian reissuille.

Sloveniassa kalastetaan 0,10-0,12 piuhoilla, eli leikkurin tulee olla laadukas, mutta samaan aikaan näppärä, että sitä on mukava käyttää. Olin positiivisesti yllättynyt Gerberin leikkuriin. Ohuet siimat meni helpolla poikki ja leveät terät auttoivat ”löytämään” katkaistavan kohteen helposti.

Leikkurin muotoilu on onnistunut ja vaikka se on normaaleja leikkureita jämäkämpi niin silti sillä on näppärä työskennellä ja puristusvoimaa tarvitsee vähemmän kuin normileikkureilla. Kuten yleensä, en ole vielä tarvinnut leikkurin muita ominaisuuksia, mutta alkukauden olen siimoja katkonut ja hyvin pelaa.

Parivaljakon toinen lenkki eli jojo, joita saa kahta kokoa, on myöskin positiivinen yllätys. Itselläni on käytössä suurempi malli, jossa jojon saa lukittua milloin haluaa. Hyvä ominaisuus ryteikössä. Jojon tärkein osuus eli piuha vaikuttaa erittäin kestävältä ja käytinkin sitä reissussa onnistuneesti kuivuneen aquasuren korkin avaamiseen, kun ei sattunut muita työkaluja hollille. Tämä parivaljakko on ollut erittäin positiivinen yhdistelmä. Jojon videoesittely: https://youtu.be/z_syahxF7Lk. Siimaleikurien videoesittely: https://youtu.be/uYXiXmPRVr8


Pihdit 7,5 tuumaaIhan pienempien perhojen kanssa nämä pihdit ovat hivenen liian järeät, mutta esimerkiksi haukihommiin tässä on loistava työkalu. Omaa egoani hivelee pihteihin tehty ns. ”karhunote” joka takaa sen, että käyttömukavuus on loistava. Kun kysyin asiasta Gerberin edustajalta, niin vastaus hivenen yllätti: Pihtien muoto on täsmälleen sama kuin kuuluisien amerikkalaisten moottoripyörien jarru- ja kytkinkahvoissa. Erittäin mukavat pihdit, jotka saa kätevästi vyölle yhdistettynä joustavaan kiinnitysremmiin. Leuat ovat vaihdettavat mikä on hyvä ominaisuus jos joutuu tilanteeseen jossa tarvitaan ronskimpaa käyttöä pihdeiltä. Pihtien videoesittely https://youtu.be/qjlXqp4WI2I

Gerberin veitset
Itse en ole vielä tälle vuodelle ottanut ruokakalaa, mutta maajoukkueen kurssilla Vanhankaupunginkoskella tuli kurssilaiselle saaliiksi erittäin kaunis merestä noussut kirjolohi. Mahtava kala, joka on istutuksen jälkeen suunnannut merelle ja siellä syönnöstellen ottanut itsestään turhat papanakilot pois. EM-joukkueen kapteeni sekä MM-joukkueen vimpaspesialisti Santeri Kinnunen pääsi näyttämään tälle komealle kalalle Gerberin fileerausveistä ja kuten kaikissa opetusfilmeissäkin sanotaan: ”Hyvällä työkalulla se on yksi pitkä tasainen veto ja meillä on täydellinen file käsissä.” Kuvasta voi päätellä itse miten Santeri onnistui. Itseäni on kuivaharjoittelussa miellyttänyt taas kerran käyttöote. Veitsien kahvasta saa loistavan otteen ja mitään pelkoa klassisista ”lipsahduksista” ei tule, kun veistä pitää kädessä. Veitsen videoesittely: https://youtu.be/fwipCJ0hIh8.

Tällaisia kokemuksia meillä on tähän mennessä Gerberin tuotteista. Ne ovat jykeviä työkaluja, joissa on loistava käyttömukavuus. Halvimmasta päästä nämä työkalut eivät ole, mutta usein laatu maksaa ja tässä tapauksessa se on myös mielestäni hinnan väärti. Kyllä hyvällä työkalulla on vaan mukava harrastaa. Gerberin työkaluja löytyy esimerkiksi Ruodosta https://www.ruoto.fi/merkki/gerber/GRB/.

Teksti: Olli Eriksson / EFFC Team Finland

Pietu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram