EM-joukkueen perhokalastuskurssit Vanhankaupunginkoskella ja Muuramenjoella

Perhokalastuksen miesten EM-joukkue järjestää kesällä 2016 kolme perhokalastuskurssia Helsingin Vanhankaupunginkoskella ja kaksi kurssia Jyväskylän läheisyydessä Muuramenjoella. Vanhankaupunginkosken kurssit järjestetään 25.5., 15.6. ja 21.6.2016 klo 18-21. Muuramenjoen kurssit pidetään puolestaan 26.5. ja 25.8. klo 17-21.
Kurssien perusinfo

Kaikilla kurssipäivillä tarjotaan perustason sekä jatkotason opastusta, osallistujat jaetaan kahteen ryhmään. Peruskurssi on tarkoitettu täysin aloittelijoille tai hieman perhokalastusta kokeilleille. Jatkokurssilla käydään läpi erikoistekniikoita (esim. larvastusta, pintaperhokalastusta ja ns. ranskalaistekniikkaa). Jatkokurssi on tarkoitettu perhokalastusta jo jonkin aikaa harrastaneille. Jokaisella kurssilla on opastamassa vähintään kaksi Suomen EM-joukkueen jäsentä, joten tarjolla on asiantuntevaa ja henkilökohtaista opastusta.

Kursseilla käydään läpi perhokalastusvälineet sekä heitto- ja -kalastustekniikat yhdenkädenvavoilla. Myös saaliiseen on hyvät mahdollisuudet kaikilla kursseillamme. Tapahtumissa koko koski on varattu ainoastaan kurssilaisten yksityiskäyttöön. Vanhankaupunginkoskella kurssille otetaan 10 kurssilaista / kerta ja Muuramenjoelle 8. Muistathan ilmoittaa oletko tulossa perus- vai jatkokurssille niin osaamme varautua asiaan välineiden sekä opastuksen suunnittelun osalta.

Vaatetus

Kaikilla kurssilaisilla tulee olla mukana sään mukainen vaatetus, vesitiiviit kengät / saappaat ja mahdolliset omat eväät. Perhokalastusvälineet ja perhot tulevat päiväksi käyttöön järjestäjän puolesta. Kahluuhousut eivät ole pakolliset, mutta jos sellaiset omistaa, niin ne kannattaa ottaa mukaan. Aurinko- tai silmälaseja ja lipallista päähinettä on suositeltavaa käyttää turvallisuuden takia.

Kurssipaikat ja ajankohdat

Muuramenjoen toukokuun kurssi on sijoitettu alkukesän parhaimpaan aikaan ja elokuun kurssipäivä puolestaan matalan veden haastavampaan kalastukseen. Kirjolohta löytyy koskesta varmasti, mutta myös hienoihin taimeniin on hyvät mahdollisuudet. Vanhankaupunginkosken kalasto on todella monipuolinen ja esimerkiksi useamman kilon meritaimeniin on realistiset mahdollisuudet.

Kosken kalastuslupa sisältyy kurssien hintaan, mutta henkilökohtainen kalastonhoitomaksu pitää olla kaikilla yli 18-vuotiailla maksettuna.

Kurssipäivän aikataulu ·

Kurssi alkaa klo 17.00 (Muuramenjoki) tai 18:00 (Vanhankaupunginkoski) ·
  • Perhokalastusvälineiden esittely n. 15 min · 
  • Kalastustekniikoiden esittely / opettelu n. 45 min · 
  • Opastettu kalastus oppaiden johdolla n. 2-3 h · 
  • Halutessa omatoimista kalastusta n. klo 21.00-24.00 

Ilmoittautumiset ja tiedustelut

Vanhankaupunginkosken kurssit (Ke 25.5, ke 15.6, ti 21.6)
Santeri Kinnunen, 0500 972 438, santeri.kinnunen@tensicon.fi

Muuramenjoen kurssit (To 26.5, to 25.8)
Ville Ristolainen, 040 3021263, ville.ristolainen@gmail.com

Kurssin osallistumismaksu 100 €

Kaikki kursseista saatu tuotto käytetään lyhentämättömänä maajoukkueen Puolan EM-kisareissun rahoittamiseen.

Pietu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram