Masters MM-joukkueen esittely: Seppo Jalkanen

Seppo Jalkanen

Seura: Järvi-Suomen Kilpaperhokalastajat ry
Syntymävuosi: 1958
Aloitti perhokalastuksen: vuoden 1980 paikkeilla
SM-finaalit: Useammat perhokalastuksen SM-finaalit (henkilökohtaiset, joukkuekisat, kelluntarengas, seniorit)

Kilpaillut vuodesta: 1996
SM-mitalit:  Joukkuekilpailuista kultaa 2004 ja pronssia 2005 ja 2006


Seppo on lähtöisin pienestä keskisuomalaisesta Haapakosken kylästä. Kalastusharrastus alkoi jo pikkupoikana isän ja isoveljen kalastustouhuja matkimalla. Ennen perhokalastukseen hurahtamista, kalastus keskittyi pilkkimiseen ja virvelikalastukseen. Sepon virvelikalastuseleganssia voit käydä ihalilemassa Mastersien facebook-sivuilla. 1980-luvun vaihteessa Seppo kokeili perhokalastusta Karkkilan virtavesillä ja perhonsidonnan ihmeisiin tutustuttiin paikkakunnalla järjestetyllä sidontakurssilla. Vakavaksi touhu muuttui perhokalastusseuraan liittymisen jälkeen, jolloin mukaan tuli paljon muutakin kuin itse kalastus. Aikaa vietettiin samanhenkisten seurakavereiden kesken järjestämällä kilpailuja, messuja, seurailtoja ja kaikenmoista perhokalastusharrastukseen liittyen.

Sepon perhokalastus keskittyy pääosin eteläiseen Suomeen Karkkilan alueelle ja lisäksi mahdollisuuksien mukaan keskisen Suomen alueelle, jossa tutuimmiksi alueiksi ovat tulleet Rautalammin reittivedet. Kisatouhuissa Suomea on tullut kierreltyä laajemminkin. Sepon kalastusharrastukseen kuuluu perhokalastuksen lisäksi perinteikkäät virvelikalastusreissut Ahvenanmaalle sekä pohjoisen Jäämeren kalastusreissut.

Kilpaperhokalastusta Seppo on harrastanut vuoden 1980-luvulta saakka. Kilpailuharrastukseen on kuulunut sekä kisoihin osallistuminen että kisojen järjestäminen. Sepon oman kilpailijauran haastavimmat ja myös parhaat hetket liittyvät järvikisoihin ja joukkuekilpailuihin. Omina vahvuuksinaan Seppo pitää järviperhokalastuskokemustaan ja kokemusta joukkuekilpailuista sekä tiiminä kilpailemisesta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanak Competition -koukut – maajoukkueen suosimia koukkumalleja

MM-joukkueen järjestämä perhokalastuskurssi Kuusaankoskella 19.8.2022

Perhomaajoukkueen toukokuun 2022 perhokalastuskurssit Helsingin Vanhankaupunginkoskella ”VKK:lla"