Masters MM-joukkueen esittely: Ari Remes

Masters MM-joukkueen esittely: Ari Remes


Järjestyksessä toiset World Masters Fly Fishing Championship-kilpailut yli 50-vuotiaille perhotaitureille pidetään välivuoden jälkeen 13. – 19.6. 2016 Irlannin Galwayssa. Vihreän saaren nummia ja sen kirkkaita kalkkikivijärviä kohti suuntaa Suomen ensimmäinen Masters-joukkue: Ari Remes, Petri Virolainen, Seppo Jalkanen ja Jouni Vyyryläinen kapteeninaan Kanerva Kilpelä. Edustusjoukkueen vaatetuksesta vastaavat suomalaiset Vision Fly Fishing ja Ursuit.


Vuoden 2016 mestaruuksista mitellään läntisen Irlannin järvillä neljässä jaksossa, joista kaksi kalastetaan veneestä ja kaksi rannalta. Kisakaloina ovat järvi- ja meritaimen, muttei Atlantilta kesäkuun vaihteessa nousuaan aloittanutta lohtakaan jätetä mittaamatta, jos sellaisen haaviin asti saa nousemaan! Taimenten keskikoko järvestä riippuen vaihtelee 0,5 – 1,5 kg välillä, mutta perhoon haksahtanut yli 5 kiloinen pilkkukylki ei ole suinkaan harvinaisuus! Joukkue lähtee matkaan ennakkoluulottomalla asenteella, tavoitteenaan palata koti-Suomeen jalometallia kaulassa. Sopivia strategioita tavoitteen saavuttamiseksi punotaan kevään mittaan ja harjoitteluviikolla etsitään ne viimeiset keinot, joilla päihitetään kotikenttäedulla kalastavat saarivaltioiden kilpailijat sekä monet tutut nimet MM- ja EM-mittelöistä. Joukkueen valmistumista kisoihin sekä itse kisoja voitte seurata tämän blogin sekä Masters Fly Fishing Team Finlandin facebook-sivujen kautta. Kannattaakin jo käydä tykkäämässä sivuista Facebookissa, samalla kun katsastaa otoksia siitä, miltä Mastersit ja saaliit näyttivätkään jokunen vuosikymmen taaksepäin.

Ari Remes

Seura: Saaristomeren Perhokalastajat
Syntymävuosi: 1960
Aloitti perhokalastuksen: lopullisesti 2003, tosin käytti perhoja jo 1970 Iijoella ja Kiiminkijoella.
Kilpaillut vuodesta: 2008
SM-mitalit: 2008 joukkuekultaa, 2015 seniorikultaaOulusta kotoisin oleva Ari syntyi Oulujoen varrella missä aloitteli kalastusta eri muodoissa serkkupoikansa kanssa. Kalastusrepertuaariin kuului niin virvelöintiä, veto-uistelua, pilkkimistä kuin madekoukkujakin. Kesäiset päivät kuluivat mökkijärvellä kalastaessa, hyvä kun syömään ehti ja ei aina sitäkään! Usein suunnattiin kalastusreissuille Kuusamoon, Taivalkoskelle, Puolangalle ja Pudasjärvelle.

Perhokalastuskärpänen puraisi vuonna 2003, jolloin Ari osallistui perhokalastuskurssille ja sieltä suuntasi Nikolai Holttisen perhosidontaoppiin. Sillä tiellä ollaan yhä, mutta nykyään mukana kulkee myös jälkipolvea perhostelemassa lähialueen joilla ja lammilla sekä pohjoisemmissa kohteissa.

Kilpaperhokalastuksen Ari aloitti vuonna 2008, jolloin hän sattuman kautta joutui mukaan SMPK:n joukkueeseen yhden osallistujan sairastuttua. Eipä tullut turha reissu ja vuoden 2008 joukkuekulta komistaakin palkintokaappia! Perheenlisäyksen tuoman kilpailutauon jälkeen, Ari tarttui vapaan kisamielessä seuraavan kerran senioreiden SM-kisoissa 2014 ja jo vuoden päästä oli kisataktiikka hioutunut siihen malliin, että vuoden 2015 seniorikisat päättyivät Arin voittoon.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanak Competition -koukut – maajoukkueen suosimia koukkumalleja

MM-joukkueen järjestämä perhokalastuskurssi Kuusaankoskella 19.8.2022

Perhomaajoukkueen toukokuun 2022 perhokalastuskurssit Helsingin Vanhankaupunginkoskella ”VKK:lla"