Perhokalastuksen naisten EM-joukkue: Päivi Kultanen-Mäkinen


Päivi Kultanen-Mäkinen, Jyväskylä
Parkanon urheilukalastajat


Lapsuudestaan asti kalastaneen Päivin käteen käyvät miltei kaikenlaiset vavat pilkistä perhovapaan. Kalastuspäiviä karttuu läpi vuoden ja parhaiten rannalle nousee pintaperhon ahmaisseita harjuksia sekä lohijokien kuningaskaloja. Omalta kalastusseuraltaan onkioppinsa saanut Päivi kilpailee kaikissa harrastamissaan kalastusmuodoissa; vuosittainen mittelö naisten suomenmestaruudesta kuuluu kesään. Kilpailuissa Päivi innostuu niissä vallitsevasta tunnelmasta. 


"Kilpailuissa omat taidot ja valmiudet tulevat päivitettyä suhteessa muihin ja sijoitus puhuu omaa kieltään kalastajan kehitystarpeista. Kilpailut ovat omiaan pitämään yllä ja kehittämään edelleen erilaisia kalastustekniikoita."


Päivi harrastaa matkailukalastusta ympäri Suomen ja toisinaan nainen livahtaa Norjan ja Ruotsin puolelle vapoineen polskijoita puijaamaan. Raudun pilkintä rauhallisella tunturijärvellä on Tenon lohireissun ohessa Päivin mielestä kalastuksen kultaa. Pienestä koostaan huolimatta kalastuksen multitalentti kiskoo ylös isojakin kaloja; avannosta jäälle on noussut 5,6 kg:n made sekä 6,4 kg kirjolohi.


Itse kalastuksen ohessa pitkän linjan seuratoimija Päivi kokee tärkeäksi etenkin nuorten innostamisen tämän mainion harrastuksen pariin.

"Luontoyhteys ja luonnon tarkkailu kuuluvat oleellisesti kalastusharrastukseeni. Kalastus on mitä mainiointa kuntoilua ja ajattelenkin sen urheilumuotona, urheilukalastuksena. Kalastusharrastuksesta on muodostunut minulle elämäntapa, jota ilman olisi vaikea elää."


Naisten perhokalastuksen SM-kilpailuissa Päivi oli 2. sijalla 2013, sekä voitti Paroonin Perhokunkun naisten sarjan 2015.

-EFFC 2016- Aino & Maria
Kuva: K. Kontio             

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanak Competition -koukut – maajoukkueen suosimia koukkumalleja

MM-joukkueen järjestämä perhokalastuskurssi Kuusaankoskella 19.8.2022

Perhomaajoukkueen toukokuun 2022 perhokalastuskurssit Helsingin Vanhankaupunginkoskella ”VKK:lla"