Kisakrapula

Pahoittelut, että kriittinen päivitys jäi tekemättä. Kun oli viimeinen jakso kalastettu pitkästä kisamatkasta, niin jotenkin siinä humussa unohtui koko blogi... Tässä kuitenkin pieni tarina kilpailun lopusta.

Itse (Kaitsu siis) kalastin viimeisen päivän ekan jakson Kuolemanjärvellä, eli taimen tai rautu oli haaveena. Haaveeksi se myös jäikin kaikille paitsi kahdelle kilpailijalle. Olin samassa veneessä skotin kanssa eikä kummallekaan tullut nypyn nypyä. Pienenä taktikointina puhuin ruotsia soutajalle koko soutumatkan, jotta skotille tulisi edes vähän epämukava olo, kun oli niin jämptin ja hallitsevan oloinen kaveri. Sotasuunnitelma oli helppo onneksi tehdä, koska molemmilla oli samat ohjeet ja eväät lähteä jaksoon. Eväillä ei kuitenkaan vatsaa täytetty ja molemmille paukkui tyylipuhtaat plänkit.

Seuraavaksi sitten lähdettiin kisan viimeiselle jaksolle affenajärvelle. Siellä sain yllätykseksi saman venekaverin. Suunnitelma oli taaskin  helppoa tehdä, koska Kalle oli juuri äsken aamulla vetänyt sieltä 19 kalaa ja saanut jaksosijoitukseksi kakkosen. Skotin joukkuekaveri oli puolestaan vetänyt itsensä samaan aikaan jakson kolmoseksi. Olin saanut Kallelta tarkat ohjeet miten jakso kannattaa vetää läpi ja skotti oli saanut aikalailla samanlaiset ohjeet, joten suurta riitaa jakson kalastuksesta ei taaskaan tullut.

Plääni oli kalastaa koko jakso lähtörannan edessä olevan pienen lahdelman edustalla. Sana oli selkeästi kiirinyt edellisen jakson ottipaikoista, koska paikalle jäi joka ikinen vene. Sain aika pian yhden kalan paattiin, mutta sitten hiljeni. Muut veneet lähtivät muille kalavesille, mutta me jäimme skotin kanssa sunnitelman mukaisesti lähtörantaan. Ajattelin, että muiden lähdön jälkeen kalastus paranisi, koska paikka sai rauhoittua ja samalla meille tuli lisää tilaa. Toisin kävi, kahden tunnin jälkeen mulla oli kaksi kalaa ja skotilla yksi pieni. 45 minuuttia ennen jakson loppua vaihdettiin aluetta kokonaiset sata metriä jonka jälkeen molemmat saivat vielä yhdet kalat mieheen. Eli veneen tulos oli 2-3 Suomen hyväksi :) Sain sijoitukseksi seiskan ja skotti yksitoista. Sain muuten jakson pisimmän affenan, joka oli 285mm pitkä.

Kesken jakson alkoi tuulemaan aika kovaa, joten jouduin vaihtamaan sweep di5 siiman seiskauppoon. Tämän takia uittamisesta ei oikein tullut mitään joka vaikeutti luonnollisesti kalastusta. Yksi varsin kettumainen tilanne tuli myös koettua. Sain kalan jonka kontrolleri mittasi ja sanoi mitalliseksi. Hän oli juuri heittämässä kalaa laidan yli, kun hyvä ystäväni skotti pyysi saada nähdä mittauksen uudelleen. Valvoja onnistui nappaamaan kalan ilmasta kiinni mittakaukalolla veneen laidan ulkopuolelta ja uusintamittauksen jälkeen kala todettiin alamittaiseksi. Päässä rullasi vaan teksti "kiitti v¤#"sti v#&#n mu+/ku", mitä sitä kaunistelemaan noita ajatuksia... Veneessä oli aika hiljaista hyvän tovin ja hiljaisuuden jälkeen puhuin sitten taas puolituntia ruottia valvojalle ihan ärsyttääkseni. Jossain vaiheessa tuli puheeksi mitä kieliä puhumme. Soutaja sanoi, että hän puhuu vain ruotsia ja englantia. Ei mennyt kauaakaan, kun skotti kysyi mitä kieltä olemme puhuneet keskenämme. Sanoin englanniksi, että venäjää mitä ei skotti tainnut hirveästi arvostaa elekielen ja hiljaisuuden perusteella. Hetken kuluttua sanoin soutajalle ruotsiksi, että taitaa olla tolla äijällä päässä vikaa johon soutaja vastasi nauramalla :) Jakson jälkeen, kun soudettiin lähtörantaan esittelin skotille vielä mustan liitsin.

Tällä jaksolla voittaja sai 12 kalaa ja kolmossijaan riitti 6 kalaa. Minä ja skotti kärsittiin hyvästä "joukkuekurista". Me molemmat toimimme liian uskollisesti ohjeiden mukaan, minkä vuoksi kärsimme jaksosijoituksissa. Tässä pitää mainita erikseen, että tuo ryhmäkuri tuli minusta ja skotista itsestään. Aikaisemmat tulokset joukkuekavereilla olivat sen verran hyvät, että samaa suunnitelmaa kannatti mielestämme noudattaa. Varsinkin, kun tsekki oli vetänyt Kallen jakson aikaan nollat järven toisesta päästä. Tuo hetki olisi ollut huono aika ruveta tyhmästi sooloilemaan.

Tässä Suomen tiimin muut tulokset:

Heikki:

  • Lower Ammerån 10 kalaa ja 8 jaksopistettä.
  • Ösjön 0 kalaa.

Kalle:

  • Öravattnet 19 kalaa ja jakso kakkonen!
  • Upper Ammerån 24 kalaa ja jaksovoitto!

Jyrki:

  • Upper Ammerån 40 kalaa ja jakso kakkonen!
  • Middle Ammerån 29 kalaa ja jakso kakkonen!

Atte:

  • Middle Ammerån 4 kalaa ja 9 jaksopistettä.
  • Lower Ammerån 10 kalaa ja 4 jaksopistettä.


Lopulliset tulokset:

Jyrki 6.
Kalle 10.
Atte 22.
Heikki 29.
Meikäläinen 53.

Joukkueena olimme selvä vitonen.


Itseäni kyllä harmitti todella paljon omat pisteeni joukkueen tähden. Ei ole kiva tempaista noin paljon pisteitä joukkueelle. Joukkueella on tapana kisan jälkeen tarkastella kalastettuja pooleja ja niissä kalastaneita muita kisailijoita. Tässä oma listani:

Sector III, pooli 12:
Jakso 1: Kai 23 kalaa ja sijoitus 7
Jakso 2: NED 11 kalaa ja sijoitus 9
Jakso 3: SWE 5 kalaa ja sijoitus 9
Jakso 4: SWE 0 kalaa ja sijoitus 14
Jakso 5: INDIV 6 kalaa ja sijoitus 6

Sector IV, pooli 3:
Jakso 1: NED 0 kalaa ja sijoitus 14
Jakso 2: Kai 11 kalaa ja sijoitus 10
Jakso 3: SWE2 4 kalaa ja sijoitus 13
Jakso 4: CZE 4 kalaa ja sijoitus 10
Jakso 5: IRE 6 kalaa ja sijoitus 9

Sector V, pooli 14:
Jakso 1: NED 2 kalaa ja sijoitus 13
Jakso 2: IRE 9 kalaa ja sijoitus 12
Jakso 3: Kai 5 kalaa ja sijoitus 12
Jakso 4: CZE 1 kala ja sijoitus 12
Jakso 5: SPA 2 kalaa ja sijoitus 12

Kun tuota listaa katselee, niin ehkä se minun kalastus ei ollut niin huonoa mitä sijoitus antaa olettaa, vaan tällä kertaa kävi varsin huono munkki poolien suhteen.

Kallen rautu lauantailta.

Uupunutta kisailijaa matkalla viimeiselle jaksolle sunnuntaina.

Heikin ja Atten ottipeli.

Maanantaina kulkuetta juhlapaikalle johti paikallinen poro.

Kisan parhaat maat.

Paikallisten juustojen ja oluiden maistelua. Jyrkin iloksi lautasella oli myös suklaata.

Loppujuhlan tunnelmaa.

Fotos: EFFC team -Tuominen-
Text: EFFC team -Kallio-        

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanak Competition -koukut – maajoukkueen suosimia koukkumalleja

MM-joukkueen järjestämä perhokalastuskurssi Kuusaankoskella 19.8.2022

Perhomaajoukkueen toukokuun 2022 perhokalastuskurssit Helsingin Vanhankaupunginkoskella ”VKK:lla"