Toinen virallinen harkkapäivä

Heikki, Kalle ja Jyrki lähtivät aamutreeneihin Ammerånin keskisektorille. Iltapäivällä olisi ollut vuorossa vielä Ammerånin alasektori, mutta sitä on jo porukalla kalastettu sen verran ettei sinne ollut enää järkeä lähteä. Oli järkevämpää kalastaa aamu ja alkaa sitten laittaa hotellilla vehkeitä kisakuntoon. Kuten eilenkin, niin keskisektorilta oli tullut kalaa hyvin. Lopulliset aloitusperhosetit saivat siis vahvistusta ja kaikki on valmista huomisille jokijaksoille. Huomenna kalastetaan vain yksi kisajakso, lauantaina ja sunnuntaina sitten kumpanakin kaksi jaksoa.

Atte, Kaitsu ja Jani suuntasivat aamusta Öravattnetille, eli ahvenia narraamaan. Kalaa tuli, mutta niin tuli muillekin. Englantilaisetkin olivat yön aikana keksineet jotain ja ahventa näytti nousevan paattiin taimenten sijaan. Tsekin vetivät ahventa eiliseen tahtiin, eli hyvin.


Iltapäivällä oli herkkua luvassa, kun suunnattiin Ösjönille vetämään tyhjää. Mutta toisin kävi. Atte haistoi hyvin taimenpaikan ja sai nätin noin 40 senttisen taimenen ensimmäisen puolen tunnin aikana. Loput 2,5 tuntia olikin sitten vähän hiljaisempaa. Tsekit saivat ilmeisesti yhden kylkikalan ja eipä siltä järveltä sitten paljon muuta ole kerrottavaa. Aika tylyä tuurikalastusta on siis kisaan luvassa.

Suomipojat yksinään Ösjönin ulapalla. Tuo musta piste on siis se vene.
Ai niin, sattui sentään päivän aikana jotain hauskaakin. Kaitsu lykkäsi venettä vesille ja melkein astui laiturissa olleeseen isoon loveen, josta olisi astunut suoraan järveen siis. Huokaisi siinä vielä ääneen helpotuksesta ettei tullut uimareissua. Väistettyään lovea, lipsahti tossut liukkaalla laiturilla ja ukko humpsahti järveen ja liukui osittain veneen alle. Se sitten niistä kuivista vaatteista. Onneksi jaksolla satoi, niin muutkin venekaverit kastuivat. Tasapeli siis. Ai Kaitsu kommentoi tuosta vierestä, ettei se ollut hauska juttu. Mutta olihan se ainakin sivustaseuraajalle.

Huomenna sitten tositoimiin. Kisabussit lähtevät yhden jälkeen iltapäivällä kohti sektoreita. Hotellilla ollaan takaisin joskus ennen iltayhdeksää. Uskaltaisikohan toivoa, että kymmeneen mennessä olisi ekan päivän tulokset selvillä. Ilmoitellaan heti kun tiedetään. Nyt alkaa jo vähän jännitystä olla ilmassa.

Text & foto: EFFC team -Tuominen-


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MM-joukkueen toukokuun 2023 perhokalastuskurssit Helsingin Vanhankaupunginkoskella ”VKK:lla"

Hanak Competition -koukut – maajoukkueen suosimia koukkumalleja

EM-joukkue järjestää perhokalastuskurssin Ylöjärvellä 26.5.2024