Kisojen avajaispäivä

Aamulla herättiin kukonlaulun aikaan ja vietiin Sandro kentälle. Koska kyse oli todellakin aamunsarastuksessa lähtevästä lennosta, palattuamme kämpille painuimme takaisin nukkumaan ja nukuttiinkin sitten kerrankin pitkään. Paisteltiin kaikki jääkaapista löytynyt pekoni ja muut tykötarpeet aamiaiseksi ja pakattiin kamat kisahotelliin siirtymistä varten. Ja sitä pakkaamistahan riitti, höyhenet vaan pöllysi pitkin kämppää kun sieltä lähdettiin.

Mielenkiintoinen leiriytyminen Östersundin lentokentällä aamuhämärissä.


Kisahotellille päästyämme vaihdoimme edustusrensselit päälle ja siirryimme busseilla avajaisiin Badhusparkeniin. Avajaiset alkoivat lyhyellä paraatilla, jossa joka maalla oli lippu ja maan nimikyltti kannossa. Suomen joukkue oli vähän innokkaampi liputtaja, meillä heilui Suomen liput jokaisen kädessä. Paraatia johti hauska paikallinen kalastamiesten puhallinsoitinorkesteri. Puheita pidettiin ja vietettiin hiljainen hetki viikonloppuna jokeen menehtyneen nuoren puolalaisen kansainvälisesti menestyneen kilpaperhokalastaja Dawid Bartoszekin muistolle. Muuten avajaiset olivat hyvinkin aurinkoiset. Eräässä puheessa muuten erikseen mainittiin, että Suomen joukkue on hyvin nuori, keski-ikä kun on noin 30 vuotta. Ja kun siellä avajaisissa ympärilleen katseli, niin eihän nuo meidän pojat sieltä harmaimmasta päästä olekaan.


Päästiin jo heti avajaisissa hönkimään tsekkien niskaan.

Paikallinen kalamiesten orkesteri soitteli hilpeitä ralleja.

Juhlallisuuksien jälken palattiin hotelliin illalliselle ja sen jälkeen oli kapteenien kokous. Siellä arvottiin jokaiselle kisaajalle ryhmä ja sen mukaan sitten määräytyy kalastettavat poolit. Perjantaina kun kisat alkavat, niin järvillä aloittavat Atte ja Heikki ja joelle menevät sitten Jyrki, Kalle ja Kaitsu. Koska tulee taas kirjoitettua tätä tekstiä keskellä yötä, niin laitellaan tarkemmin huomenna nuo jaksojaot, koska paperit ovat kapteenin huoneessa.

Huomenna keskiviikkona on virallinen harkkapäivä, jolloin puolet joukkueesta menee järville ja toinen puoli joelle. Jyrki, Kalle ja Heikki aloittavat järviltä ja Atte, Kaitsu ja Kapteeni-Jani joelta. Allekirjoittanut yrittää parhaansa mukaan vakoilla muita joukkueita kiikarien kanssa järven rannalta. Samassa treeniryhmässä Suomen kanssa ovat kaikki kovat maat tsekeistä lähtien, joten kiikaroitavaa riittää. Nyt vähän unta ja sitten aamulla bussiin ja järven rannalle rämpimään.

Text & fotos: EFFC team -Tuominen-Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanak Competition -koukut – maajoukkueen suosimia koukkumalleja

MM-joukkueen järjestämä perhokalastuskurssi Kuusaankoskella 19.8.2022

Perhomaajoukkueen toukokuun 2022 perhokalastuskurssit Helsingin Vanhankaupunginkoskella ”VKK:lla"