Kolmas harkkapäivä

Vaikka tänään suunnattiin vallan uusille vesille, niin selvisimme ihan ilman eksymistä. Näämä navigointikin alkaa täällä Ruåttissa sujua. Plääni oli siis kalastaa tämä päivä Landösjön järvellä ja koittaa löytää tekniikka lähinnä taimenen jallitukseen. Löydettiin järvi, vuokrattiin veneet ja päästiin rantaan. Järvi  oli 30 km pitkä, eli lähes meri. Aurinko paistoi täydeltä terältä, tuulta ei ollut oikein nimeksikään ja lämpöä lähemmäs 30 astetta. Kaunis ilma siis, mutta kalastusta ajatellen aivan liian nätti päivä. Koska tämä harkkajärvi oli todella iso, kuten tuleva kisajärvikin, olimme vähän sormi suussa että mihis sitä mentäis. Päätettiin pyöriä lähtörannan tuntumassa, koska syvyyskarttaa järvestä meillä ei ollut, eikä siis ollut järkeä soutaa kilometritolkulla jonnekin random-suuntaan. Valitsimme rannassa kaksi käytettävää siimaa, ja jaoimme porukan niin että joka veneessä kalastettiin samanaikaisesti molemmilla siimoilla. Lähdimme kalaan kolmella veneellä ja aloitimme rannan tuntumasta testailut.  Kaitsu ja Heikki soutivat vähän muita edemmäksi  ja siikaa alkoi samantien nousta veneeseen, kahdella ensimmäisellä heitolla kaksi siikaa. Harmi vaan, että siika ei kuitenkaan ole kisakala.

Aurinko paahtoi ja lopulta saatiin veneeseen jo kisakalakin, kun Jyrki kaivoi järven syvyyksistä mukavan ahvenen. Harjuksia tuli joka veneeseen jonkin verran, ja mainittakoon erikseen että Heikki sai yhden oikein rotevan yksilön. Kalastelimme noin neljä tuntia, eikä taimenista ollut havaintokaan. Vaikka kontaktit kisakalohin olivatkin vähissä, saimme silti mukavasti tuntumaa uittoon ja heittämiseen. Lounastauon jälkeen päätettiinkin sitten palata kämpille huoltamaan kamoja ja kalastajia. Paluumatkalla piipahdettiin turistitoimistolla selvittelemässä muita järvikalastusmahdollisuuksia tulevia päiviä ajatellen.

Huoltotauon jälkeen osa joukkueesta lähti Hårkan joelle rentoutuskalaan ja loput jäivät kämpille sitomaan perhoja. Hårkan on yksi Jämtlannin kuuluisista taimen- ja harjusjoista. Päivän eka kisakala

Pikku lepohetki ennen iltakalaa, arvaa kuka?

Text & fotos: EFFC team -Tuominen- 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanak Competition -koukut – maajoukkueen suosimia koukkumalleja

MM-joukkueen järjestämä perhokalastuskurssi Kuusaankoskella 19.8.2022

Perhomaajoukkueen toukokuun 2022 perhokalastuskurssit Helsingin Vanhankaupunginkoskella ”VKK:lla"